• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts ieņēmumu dienests: Par nelielas vērtības preču sūtījumu aplikšanu ar PVN. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2010., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222324

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

07.12.2010., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienests: Par nelielas vērtības preču sūtījumu aplikšanu ar PVN

Valsts ieņēmumu dienests (VID) informē, ka saskaņā ar Saeimā pieņemtajiem grozījumiem likumā “Par pievienotās vērtības nodokli” ar 2011.gada 1.janvāri stāsies spēkā izmaiņas nelielas vērtības preču sūtījumu no valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis, aplikšanā ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). Izmaiņas paredz, ka no PVN atbrīvojams nelielas vērtības preču sūtījums, ja tā vērtība nepārsniedz 10 eiro vai ekvivalentu summu latos.

Šobrīd gan no PVN, gan no muitas nodokļa atbrīvo nelielas vērtības preču sūtījumu, kas no trešās valsts par atlīdzību tiek sūtīts saņēmējam Latvijā, ja sūtījuma vērtība nepārsniedz 150 eiro. Savukārt ar 2011.gada 1.janvāri nelielas vērtības preču sūtījumam piemēros atbrīvojumu:

• no muitas nodokļa – ja sūtījuma vērtība nepārsniedz 150 eiro;

• no PVN – ja sūtījuma vērtība nepārsniedz 10 eiro.

Piemēram, ja pēc 2011.gada 1.janvāra saņēmējs Latvijā saņems nelielas vērtības komerciālu preču sūtījumu – vienu preci no Krievijas 60 eiro vērtībā, muitas nodoklis par šo sūtījumu nebūs jāmaksā, bet būs jāmaksā pievienotās vērtības nodoklis.

Minētās izmaiņas attiecas arī uz preču iegādi interneta veikalos valstīs, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis. Ar PVN neapliks arī komerciālā nolūkā importētās preces, ja to kopējā vērtība nepārsniedz 10 eiro vai ekvivalentu summu latos. Atbrīvojumu no nodokļiem arī turpmāk neattiecinās uz tabaku, tabakas un alkohola izstrādājumiem, kā arī uz smaržām un tualetes ūdeņiem.

Preču sūtījumiem, ko privātpersona no trešās valsts sūta citai privātpersonai Latvijā ar nosacījumu, ka šāda nosūtīšana nav komerciāla, tas ir, kā dāvanu, arī turpmāk tiks saglabāts līdzšinējais atbrīvojums no muitas nodokļa un PVN – ne muitas nodoklis, ne PVN nebūs jāmaksā, ja preces vērtība sūtījumā nepārsniegs 45 eiro.

VID atgādina, ka sūtījumi netiek uzskatīti par komerciāliem, ja tie nav regulāri; tie ir tikai preces saņēmēja un viņa ģimenes locekļu vajadzībām; to īpašības un daudzums neliecina par komerciāliem nodomiem un nosūtītājs tos sūta saņēmējam bez jebkādas samaksas.

VID Komunikācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!