• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par pievienotās vērtības nodokļa atmaksas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2010., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2010.gada 6.decembrī

Vēl šajā numurā

07.12.2010., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par pievienotās vērtības nodokļa atmaksas kārtību

Aizvadītajā nedēļā Zemkopības ministrijas (ZM) speciālisti rīkoja lauksaimnieku nevalstisko organizāciju tikšanos ar Finanšu ministrijas (FM) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvjiem, lai diskutētu par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) atmaksas kārtību, kas stājās spēkā šā gada 1.jūlijā.

Finanšu ministrijas pārstāvji informēja: no nākamā gada tiek plānots, ka PVN atmaksu no valsts budžeta uz iesnieguma pamata varēs pieprasīt, ja pārmaksātā nodokļa summa būs vismaz 8000 latu, iepriekšējo 15 000 latu vietā. Likumā saglabāsies arī iespēja uz iesnieguma pamata pieprasīt PVN atmaksu, ja iegādāts pamatlīdzeklis un pārmaksātā summa ir 100 lati un vairāk.

Sanāksmes laikā tika diskutēts arī par VID izziņām, ka lauksaimniekam nav nodokļu parādu, kuras nepieciešamas, lai pretendētu uz Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu. Ņemot vērā, ka šīs izziņas ir nepieciešamas iesniegšanai dažādās iepirkumu procedūrās, tostarp ES projektu realizācijai, VID pārstāve ieteica laikus plānot šīs izziņas nepieciešamību, laikus to pieprasot VID.

Tāpat VID pārstāve informēja, ka drīzumā varētu notikt izziņas saņemšanas procesa vienkāršošana, vienlaikus samazinot arī administratīvo slogu.

Savukārt ZM speciālisti tikšanās laikā informēja, ka turpinās risināt šādus lauksaimniecības un zivsaimniecības nozaru uzņēmēju izvirzītos jautājumus: iespējas lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvām sabiedrībām (LPKS) kopā ar to biedriem veidot PVN maksātāju grupu; vienkāršot nodokļu sistēmu attiecībā uz sezonas darbiniekiem; izvērtēt PVN noliktavu ieviešanas iespējas.

Sanāksmē tika atgādināts, ka, sākot ar 2011.gada 1.janvāri, visas juridisko personu nodokļu atskaites ir jāiesniedz, izmantojot VID elektroniskās deklarēšanas sistēmu. Līdz 2011.gada 31.janvārim uzņēmēji var pieteikties PVN uzskaites kases principa izmantošanai.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!