• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 30. novembra noteikumi Nr. 1095 "Noteikumi par Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plāna izpildes kārtību un uzraudzību, kā arī jaunizveidoto novadu darbības uzsākšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2010., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222342

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.691

Par A.Stucka iecelšanu Ventspils ostas valdes locekļa amatā

Vēl šajā numurā

08.12.2010., Nr. 194

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1095

Pieņemts: 30.11.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.1095

Rīgā 2010.gada 30.novembrī (prot. Nr.69 70.§)

Noteikumi par Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plāna izpildes kārtību un uzraudzību, kā arī jaunizveidoto novadu darbības uzsākšanu

Izdoti saskaņā ar likuma "Par Rojas novada sadalīšanu un
 jaunizveidoto novadu darbības uzsākšanu" 6.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plāna izpildes termiņus un kārtību, izpildes uzraudzības un pārskata sniegšanas kārtību, kā arī īpašu kārtību, kādā piemērojams likums "Par pašvaldību budžetiem", uzsākot Rojas novada pašvaldības un Mērsraga novada pašvaldības darbu un izstrādājot šo pašvaldību budžetus.

2. Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plāna izpildes koordināciju un organizāciju nodrošina Rojas novada pašvaldības izpilddirektors.

3. Pirms Rojas novada pašvaldības iestādes vai struktūrvienības nodošanas Mērsraga novada pašvaldībai attiecīgajā iestādē vai struktūrvienībā veic inventarizāciju atbilstoši normatīvajiem aktiem grāmatvedības jomā. Inventarizāciju veic arī tajās Rojas novada pašvaldības iestādēs un struktūrvienībās, kuras saskaņā ar Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plānu pirms nodošanas Mērsraga novada pašvaldībai paredzēts sadalīt.

4. Nododot Rojas novada pašvaldības iestādi vai struktūrvienību, Mērsraga novada pašvaldībai nodod:

4.1. attiecīgās iestādes vai struktūrvienības kustamo mantu;

4.2. attiecīgās iestādes vai struktūrvienības valdījumā vai turējumā esošo nekustamo mantu, ja iestādes vai struktūrvienības funkciju nodrošināšanai tāda bijusi, izņemot gadījumu, ja iestāde vai struktūrvienība Mērsraga novada pašvaldībai tiek nodota iestādes vai struktūrvienības sadalīšanas rezultātā un atbilstoši Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plānam nekustamā manta atstājama Rojas novada pašvaldības īpašumā;

4.3. no nekustamā īpašuma izrietošās tiesības un saistības, ja ar iestādi vai struktūrvienību tiek nodots nekustamais īpašums;

4.4. tiesības un saistības, kas attiecas uz iestādes vai struktūrvienības darbības nodrošināšanu, kā arī citas tiesības un saistības saskaņā ar Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plānu.

5. Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plāna izpildi uzsāk un Rojas novada pašvaldības institūcijas, mantu, tiesības un saistības sadala 2011.gada 3.janvārī – jaunievēlētās Rojas novada domes un jaunievēlētās Mērsraga novada domes pirmās sēdes dienā –, šo noteikumu 7.punktā minētajām amatpersonām parakstot pieņemšanas un nodošanas aktus.

6. Ja Rojas novada domes vai Mērsraga novada domes vēlēšanu rezultāti tiek pārsūdzēti Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumā noteiktajā kārtībā, Rojas novada pašvaldības institūcijas, mantu, tiesības un saistības atbilstoši Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plānam sadala jaunievēlētās Rojas novada domes un jaunievēlētās Mērsraga novada domes pirmās sēdes dienā.

7. Nododot Rojas novada pašvaldības iestādi vai struktūrvienību Mērsraga novada pašvaldībai, pieņemšanas un nodošanas aktu paraksta:

7.1. no Rojas novada pašvaldības puses – Rojas novada pašvaldības izpilddirektors;

7.2. no Mērsraga novada pašvaldības puses – Rojas novada Mērsraga pagasta pārvaldes vadītājs.

8. Saskaņā ar Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plānu Mērsraga novada pašvaldībai piekrītošo nekustamo īpašumu vispārējā kārtībā ieraksta zemesgrāmatā uz Mērsraga novada pašvaldības vārda. Nostiprinājuma lūgumam pievieno attiecīgā nekustamā īpašuma pieņemšanas un nodošanas aktu un lēmumu par jaunas adreses piešķiršanu, ja mainās nekustamā īpašuma adrese.

9. Saskaņā ar Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plānu Mērsraga novada pašvaldībai nodoto iestāžu un struktūrvienību darbinieki turpina darbu attiecīgajās iestādēs vai struktūrvienībās.

10. Rojas novada dome līdz 2010.gada 17.decembrim pieņem saistošos noteikumus par Rojas novada pašvaldības budžeta atlikuma sadali (turpmāk – saistošie noteikumi). Saistošajos noteikumos nosaka:

10.1. to jaunizveidojamo novada pašvaldību, kurai Valsts kase 2011.gadā pārskaita 2010.gada iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu nesadalīto atlikumu uz 2010.gada 31.decembri un 2010.gadā uzkrāto dotāciju no pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda uz 2010.gada 31.decembri;

10.2. kritērijus un kārtību, kādā starp jaunizveidojamām novadu pašvaldībām sadala šo noteikumu 10.1.apakšpunktā minētos ieņēmumus un Rojas novada pašvaldības 2010.gada budžeta līdzekļu atlikumu pēc stāvokļa uz 2010.gada 31.decembri.

11. Saistošos noteikumus triju darbdienu laikā pēc to parakstīšanas rakstiski un elektroniski nosūta Finanšu ministrijai, Valsts kasei un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai. Saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu līdz 2010.gada 30.decembrim publicē vietējā laikrakstā vai bezmaksas izdevumā, un tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas.

12. Valsts kase pēc jaunievēlēto novadu domju sanākšanas uz pirmo sēdi Rojas novada pašvaldības iedzīvotāju ienākuma nodokļa 2010.gada ieņēmumu nesadalīto atlikumu uz 2010.gada 31.decembri un 2010.gadā uzkrāto dotāciju no pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda uz 2010.gada 31.decembri pārskaita saistošajos noteikumos noteiktai novada pašvaldībai, un tā saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā sadala minētos ieņēmumus starp jaunizveidotajām novadu pašvaldībām.

13. Rojas novada dome mēneša laikā pēc sanākšanas uz pirmo sēdi iesniedz par pašvaldību lietām atbildīgajai ministrijai pārskatu par Rojas novada pašvaldības reorganizācijas plāna izpildi.

14. Rojas novada dome atbilstoši normatīvajiem aktiem grāmatvedības jomā sagatavo un līdz 2011.gada 1.maijam iesniedz Valsts kasē reorganizācijas (slēguma) finanšu pārskatu. Jaunizveidotā Rojas novada dome sagatavo un nodrošina visu Rojas novada pārskatu par 2010.gadu iesniegšanu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Ministru prezidents,
reģionālās attīstības un
pašvaldību lietu ministrs V.Dombrovskis

Vides ministrs R.Vējonis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!