• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Latvijas kredītreitinga paaugstināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2010., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222386

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par Latvijas skolēnu lasītprasmes uzlabošanos

Vēl šajā numurā

08.12.2010., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Latvijas kredītreitinga paaugstināšanu

7.decembrī starptautiskā reitingu aģentūra “Standard & Poor’s” paaugstināja Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi no BB uz BB+, saglabājot stabilu kredītreitinga nākotnes novērtējumu.

“Šis ir nozīmīgs novērtējums Latvijas ekonomikas attīstībai, kā arī būtisks signāls investoriem, un tas apliecina, ka mūsu tautsaimniecībā notiek uzlabošanās. Valdības sagatavotais nākamā gada budžeta likumprojekts ir priekšnoteikums turpmākajai attīstībai, jo līdz šim pieņemtie lēmumi ir vērsti uz mūsu valsts tautsaimniecības atveseļošanu un konkurētspējas atjaunošanu. Mums ir labas izredzes atjaunot mūsu tautsaimniecības izaugsmi jau tuvākajos gados,” uzsver finanšu ministrs Andris Vilks.

Latvijas kredītreitings paaugstināts, ņemot vērā ekonomiskās situācijas salīdzinoši straujo uzlabošanos Latvijā, kā arī būtisku tekošā konta uzlabojumu. Tāpat reitingu aģentūra savu lēmumu pamato ar mazāku 2009./2010.gada ekonomiskās recesijas ietekmi uz valsts finansēm, nekā tika sagaidīts iepriekš, tai skaitā valsts parāda saglabāšanos mērenā līmenī.

Stabils kredītreitinga nākotnes novērtējums ir nozīmīgs, taču valdībai konsekventi ir jāturpina ilgtspējīgas fiskālās politikas realizēšana, lai nākotnē tiktu nodrošināta tālākā valsts kredītreitinga uzlabošanās.

Latvijas kredītreitinga paaugstināšana un stabila kredītreitinga nākotnes novērtējuma saglabāšana vēlreiz apliecina pozitīvās valsts finanšu tirgus un ekonomikas attīstības tendences. Tas palielinās uzticību Latvijai starptautiskajos finanšu tirgos, kā arī investoru interesi par Latviju un Baltijas reģionu kopumā.

Aleksis Jarockis, finanšu ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!