• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par Baltijas valstu militāro sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2010., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222390

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar pašvaldību policijas vadību vienojoties par ciešāku sadarbību

Vēl šajā numurā

08.12.2010., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par Baltijas valstu militāro sadarbību

6.decembrī aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Igaunijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Mati Vārmanu.

Amatpersonu tikšanās mērķis bija pārrunāt Latvijas un Igaunijas, kā arī Baltijas valstu militāro sadarbību. A.Pabriks uzsvēra, ka militārā sadarbība starp Baltijas valstīm ir viens no mūsu drošības un aizsardzības politikas pamatprincipiem. Ministrs norādīja, ka ir jāturpina esošie sadarbības projekti, vienlaikus paplašinot militārās sadarbības jomas.

Tikšanās laikā tika apspriesta arī Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbība, aizsardzības ministrs informēja par Latvijas aizsardzības nozares īstenotajām reformām un nākamā gada prioritātēm, kā arī Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas jautājums. Tika pārrunāta arī gaidāmā Latvijas Eiropas Savienības prezidentūra.

Nozīmīgākie Baltijas valstu projekti aizsardzības jomā ir Baltijas valstu jūras eskadra (BALTRON), Baltijas Aizsardzības koledža (BALTDEFCOL) un Baltijas gaisa telpas novērošanas sistēma (BALTNET). Šogad Latvijā notika trīs starptautiskas militārās mācības – Baltic Host, BALTOPS un Sabre Strike, kurās piedalījās Baltijas valstis un citas NATO dalībvalstis. Septembrī Baltijas valstu Padomes sanāksmē kopējas mācības Baltijas valstu teritorijā tika minētas kā veiksmīgs piemērs Baltijas valstu un sabiedroto sadarbībai aizsardzības jomā.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!