• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rūpniecības produkcijas izlaides pieaugumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2010., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222393

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 7.decembrī

Vēl šajā numurā

08.12.2010., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par rūpniecības produkcijas izlaides pieaugumu

Pēc neliela krituma šā gada septembrī pret iepriekšējo mēnesi rūpniecības izlaide oktobrī ir pieaugusi par 1,2%. Mēneša laikā būtiski pieaugusi farmācijas produktu, auto detaļu un piekabju, kā arī mēbeļu ražošana. Gada laikā rūpniecības pieauguma temps nedaudz palielinājies, sasniedzot 21,1% pieaugumu pret iepriekšējā gada oktobri. Lielākais devums rūpniecības pieaugumā bijis no apstrādes rūpniecības kāpuma par 25%, savukārt ieguves rūpniecība pieaugusi par 18,3%, elektroenerģijas un gāzes apgāde par 3,8%.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas publicētajiem konfidences rādītājiem ražotāji šā gada pēdējā ceturksnī nesagaida īpašu rūpniecības jaudu noslodzes pieaugumu – vien par 0,1 procentpunktu, sasniedzot 65,8%. Arī uzņēmēju nākotnes skatījums šā gada novembrī salīdzinājumā ar oktobri saglabājies nemainīgs. Nedaudz pasliktinājies nākotnes pasūtījumu novērtējums, bet uzlabojies tuvāko mēnešu izlaides un nodarbinātības novērtējums.

Kopumā nākamajos mēnešos nav gaidāms straujš rūpniecības izlaides pieaugums, kāds bija novērots šā gada laikā. Savukārt gada pieauguma tempi kļūs lēnāki. Turpmākajos ceturkšņos rūpniecības apjomu pieaugums arvien vairāk būs atkarīgs no investīcijām un ražošanas jaudas palielinājuma.

Sagaidāms, ka rūpniecības apjomi gada laikā pieaugs par 13–14%.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!