• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 7.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2010., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222411

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2010.gada 8.decembra ārkārtas sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

08.12.2010., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 7.decembrī

MK: Par Ministru kabineta Apbalvošanas padomi

7.decembrī Ministru kabineta sēdē apstiprināta Ministru kabineta Apbalvošanas padome, kuru vadīs vides ministrs Raimonds Vējonis. Par padomes priekšsēdētāja vietnieci iecelta iekšlietu ministre Linda Mūrniece. Padomē darbosies izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks, Ministru prezidenta padomniece Sandra Bukane, kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta priekšsēdētājs Jānis Stradiņš un Valsts kancelejas direktore, Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes vadītāja Gunta Veismane.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

AM: Par normatīvo bāzi attiecībā uz lidojumu veikšanu zemā augstumā

7.decembrī Ministru kabinetā (MK) apstiprināts Aizsardzības ministrijas sagatavotais MK noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 21.novembra noteikumos Nr.966 “Kārtība, kādā militārās aviācijas gaisa kuģi veic lidojumus Latvijas Republikas gaisa telpā””.

Līdz šim Latvijas normatīvajos aktos nav bijusi noteikta kārtība un nav definēti zemo lidojumu veikšanas kritēriji, ierobežojumi, prasības un citi ar to saistītie nosacījumi.

Šā iemesla dēļ MK apstiprinātie grozījumi paredz papildināt normatīvo bāzi, lai NATO un Eiropas Savienības dalībvalstu gaisa kuģi varētu apmācības nolūkos veikt lidojumus zemā augstumā. Grozījumos ir noteikti gan dažādu veidu militāro gaisa kuģu minimāli pieļaujamie lidojuma augstumi, gan lidojuma ierobežojumi, ņemot vērā NATO noteiktās drošības prasības un prasības, kas paredzētas Latvijas Republikas normatīvajos aktos attiecībā uz gaisa telpas izmantošanu, drošību un vides aizsardzību.

Zemie lidojumi ir specifiski militāri taktiskie militārās aviācijas gaisa kuģu lidojumi. Lidmašīnas tos veic ne zemāk par 61 metru virs pārlidojamās virsmas vai lidojumiem potenciāli bīstamiem objektiem, kas atrodas ne tuvāk par 150 metriem no lidojuma maršruta, ar ātrumu, kas nepārsniedz 950 km/h; helikopteri – ne zemāk par 15 metriem virs pārlidojamās virsmas vai lidojumiem potenciāli bīstamiem objektiem, kas atrodas ne tuvāk par 50 metriem no lidojuma maršruta. Visi militārās aviācijas gaisa kuģi zemos lidojumus veic ne augstāk par 610 metriem virs pārlidojamās virsmas.

Zemos lidojumus veic noteiktā gaisa telpas struktūras elementā, diennakts gaišajā laikā, tos uzsākot ne agrāk kā pulksten 8.00 un pabeidzot ne vēlāk kā pulksten 18.00 pēc vietējā laika, tos var veikt ne vairāk kā četri gaisa kuģi vienā grupā.

Pēc noteikumu stāšanās spēkā informācija par zemo lidojumu zonām un to darbības laikiem nākamajam mēnesim tiks publicēta Nacionālo bruņoto spēku oficiālajā interneta vietnē www.mil.lv.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!