• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par diskusiju "Saeima cilvēkiem ar invaliditāti". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2010., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2010. gada 6. decembra sēdi

Vēl šajā numurā

09.12.2010., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par diskusiju “Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”

Parlamentam jābūt atvērtam un pieejamam ikvienam, un tam jābūt par vietu, kur diskutē par visām problēmām. To 3.decembrī uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, atklājot Saeimā notiekošo diskusiju par situāciju Latvijā cilvēkiem ar invaliditāti.

“Šajā dienā, kad visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā invalīdu diena, mēs vēlamies atgādināt, ka ikviens cilvēks ir svarīgs,” teica S.Āboltiņa. “Problēmas nepazūd, ja par tām nerunā, tāpēc šodien kopīgi meklēsim risinājumus, kā uzlabot situāciju Latvijā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.”

“Šogad stājusies spēkā ANO konvencija par cilvēku ar invaliditāti tiesībām Latvijā un pieņemts jaunais Invaliditātes likums. Ar šiem tiesību aktiem mēs sabiedrībai nododam skaidru ziņu – cilvēki ar īpašām vajadzībām ir neatņemama un līdzvērtīga sabiedrības daļa, kas vēlas un var pilnvērtīgi dzīvot un sabiedrībai vajadzīgi ar savām domām, pieredzi, iemaņām,” pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Viņa atzina, ka vēl ir daudz darāmā, lai iedzīvinātu iespējas cilvēkiem ar invaliditāti pilnvērtīgi īstenot savas ekonomiskās, sociālās un kultūras tiesības.

Latvijas cilvēku ar īpašam vajadzībām sadarbības organizācijas “Sustento” valdes priekšsēdētāja Gunta Anča diskusijas atklāšanā pateicās Saeimas priekšsēdētājai par atsaucību šā pasākuma rīkošanā. Savukārt Saeimas Sociālo un daba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča iepazīstināja ar viņas vadītās komisijas deputātiem, kuri ir ikdienas sadarbības partneri organizācijām, kas pārstāv cilvēkus ar invaliditāti.

Diskusiju “Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” rīkoja Saeimas priekšsēdētāja, Saeimas Sociālo un daba lietu komisija un Latvijas cilvēku ar īpašam vajadzībām sadarbības organizācija “Sustento”; tajā piedalījās gandrīz simts dalībnieku.

Pasākumā klātesošos uzrunāja pārstāvji no Latvijas Nedzirdīgo biedrības, Latvijas Neredzīgo biedrības, organizācijas cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem “Saule”, atbalsta grupas pacientiem ar psihiskās veselības traucējumiem “Gaismas stars”, invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” un Latvijas Kustības par neatkarīgu dzīvi. Diskusijā piedalījās arī Labklājības ministrijas un Tiesībsarga biroja pārstāvji.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!