• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Indijas un Kambodžas jaunos vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2010., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222484

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

09.12.2010., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Indijas un Kambodžas jaunos vēstniekus

 

Foto: Toms Kalniņš, VPK

Valsts prezidents Valdis Zatlers 7.decembrī akreditēja Indijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ašoku Sadžanharu.

Tikšanās laikā Valsts prezidents jauno vēstnieku apsveica ar stāšanos amatā un vēlēja viņam veiksmi, pildot amata pienākumus Latvijā. V.Zatlers sarunas laikā uzsvēra Latvijas interesi sadarboties ekonomikas jomā ar Indiju. Viņš norādīja, ka pastāv milzīgs potenciāls sadarbības uzlabošanai starp abām valstīm, īpaši IT, kokapstrādes, farmācijas, transporta un loģistikas nozarē. Prezidents sarunas laikā aicināja jauno vēstnieku veicināt Indijas investīcijas Latvijā.

Abas amatpersonas apsprieda līdzšinējo abu valstu politisko dialogu un sadarbības paplašināšanas iespējas. Abi bija vienisprātis, ka ir jāveicina augsta līmeņa politiskais dialogs un sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros.

Valdis Zatlers uzsvēra Eiropas Savienības un Indijas savstarpējā dialoga veicināšanas nozīmi.

Valsts prezidents ar jauno vēstnieku apsprieda arī kultūras saiknes un iespējas tās paplašināt, nākamajā gadā iesaistoties indiešu dzejnieka Rabindranata Tagores 150.gadadienas svinībās.

Indijas vēstnieka rezidence būs Stokholmā.

Ašoks Sadžanhars ieguvis maģistra grādu fizikā. Strādājis Indijas vēstniecībās Krievijas Federācijā, Irānā, Šveicē, ASV un Beļģijā.

Valsts prezidents Valdis Zatlers 7.decembrī akreditēja jauno Kambodžas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ta Vanu.

Valsts prezidents jauno vēstnieku apsveica, stājoties jaunajā amatā, un vēlēja veiksmi. V.Zatlers vēlreiz izteica līdzjūtību sakarā ar traģiskajiem notikumiem ūdens festivāla laikā.

Valsts prezidents atzīmēja Latvijas vēlmi paplašināt sadarbību Āzijas–Eiropas fonda ietvaros izglītības un kultūras projektos. Tāpat viņš īpaši uzsvēra iespējas sadarboties tūrisma jomā, piebilstot, ka iespēja ieviest Latvijas pilsoņiem vienpusēju bezvīzu režīmu, ieceļojot Kambodžā, būtu veiksmīgs līdzeklis, kā to veicināt. Tikšanās laikā V.Zatlers pauda arī vēlmi veidot ciešāku ekonomisko sadarbību starp abām valstīm, veiksmīgāk izmantojot pastāvošo potenciālu.

Kambodžas vēstnieks informēja Valsts prezidentu par politisko un ekonomisko situāciju Kambodžā un tās reģionos. Sarunā tika apspriestas iespējas izveidot Kambodžas goda konsulātu Latvijā. Kambodžas vēstnieks rezidēs Maskavā.

Ta Vans dzimis 1954.gadā. Ieguvis maģistra grādu starptautiskajās attiecībās Maskavas Valsts universitātē. Ārlietu dienestā kopš 1979.gada, strādājis vēstniecībā Francijā, Honkongā un ministrijas centrālajā aparātā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!