• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par platībmaksājumiem lauksaimniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2010., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222488

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apsveicot Baltijas valstis – Igauniju, Latviju un Lietuvu – to neatkarības pilnīgas atjaunošanas 20.gadadienā

Vēl šajā numurā

09.12.2010., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par platībmaksājumiem lauksaimniekiem

Līdz gada beigām lauksaimnieki vēl saņems 39 miljonus latu platībmaksājumu. Pavisam 2010.gadā lauksaimniekiem platībmaksājumos paredzēts izmaksāt gandrīz 99 miljonus latu, no kuriem līdz šim izmaksāti 60 miljoni latu.

Valdība 7.decembrī apstiprinājusi arī Zemkopības ministrijas (ZM) pieprasīto 10 miljonu latu finansējumu no budžeta programmas “Nesadalītais finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai”, kas paredzēts mazāk labvēlīgo apvidu (MLA) un agrovides pasākumu atbalstam.

Atbalsta saņēmējiem jārēķinās, ka pēc 2011.gada 1.janvāra finanšu plūsma ievērojami samazināsies, jo nākamā gada sākumā tiks izmaksāta atlikusī nelielā daļa maksājumu – agrovides maksājumi, vienotā platības maksājuma (VPM) gala norēķins un atlikusī valsts atbalsta summa kā pārejošie maksājumi. Savukārt līdz šā gada beigām, Lauku atbalsta dienestam (LAD) pārskatot vēl neizmaksāto VPM avansu, papildu valsts tiešos maksājumus, īpašo atbalstu par pienu un atbalstu mazāk labvēlīgajiem apvidiem, lauksaimnieku kontos nonāks ievērojamas summas, jo lielākā daļa šo atbalsta maksājumu tiks izmaksāti 90–100% apjomā.

Tālab gada beigās VPM būs izmaksāts 47% apjomā, īpašais atbalsts par pienu – 83% apjomā, bet atdalīto papildu valsts tiešo maksājumu (PVTM) izmaksas par laukaugu platībām, lopbarības platībām un nokautiem un eksportētiem liellopiem sasniegs 90%. Savukārt atdalīto PVTM izmaksas par platībām un pienu sasniegs 99%, izmaksas MLA atbalstam – 70%. PVTM par aitu mātēm būs izmaksāti 100% apjomā. Tāpat tiks sākts arī maksājums par bioloģiskās lauksaimniecības attīstību.

Atlikusī summa par agrovidi un VPM gala norēķinu tiks izmaksāta līdz 2011.gada 30.jūnijam.

Maksājumus pārskaita tikai tiem lauksaimniekiem, kuriem pabeigta atbilstības nosacījumu pārbaude un kuru iesniegumos nav konstatētas kļūdas.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!