• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomisko sadarbību ar Indiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2010., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222489

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par platībmaksājumiem lauksaimniekiem

Vēl šajā numurā

09.12.2010., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomisko sadarbību ar Indiju

7.decembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis tikās ar nerezidējošo Indijas Republikas vēstnieku Latvijā Ašoku Sadžanharu, kas Latvijā bija ieradies akreditācijas vizītē. Tikšanās laikā puses pauda gandarījumu par draudzīgajām un dinamiskajām Latvijas un Indijas attiecībām un pārrunāja tālākās divpusējās sadarbības attīstības iespējas. Īpaši tika atzīmēts, ka nākamgad aprit 20 gadi, kopš nodibinātas diplomātiskās attiecības starp Latviju un Indiju. A.Teikmanis uzsvēra, ka abu valstu sadarbībā vēl ir neizmantots potenciāls, tajā skaitā ekonomiskajā jomā. Labs signāls uzņēmējiem ir šogad noslēgtais līgums par investīciju veicināšanu un aizsardzību, kas tuvākajā laikā stāsies spēkā. Puses izteica ieinteresētību turpināt un paplašināt sadarbību izglītībā un kultūrā, kā arī veselības jomā.

Puses atzīmēja konstruktīvo Latvijas un Indijas sadarbību dažādos daudzpusējos formātos, tajā skaitā ANO ietvaros. Latvija atbalsta Eiropas Savienības un Indijas stratēģiskās partnerības stiprināšanu, kā arī Eiropas Savienības un Indijas ekonomiskās sadarbības ietvara attīstīšanu, kas veicinātu arī divpusējo tirdzniecību starp abām valstīm. Šie jautājumi 10.decembrī tiks pārrunāti Briselē 11. ES–Indijas samitā.

Latvijas Republikas un Indijas Republikas diplomātiskās attiecības nodibinātas 1991.gada 7.decembrī. Indijas vēstnieka rezidences valsts ir Zviedrija. A.Sadžanhars ir jau septītais Indijas vēstnieks, kas akreditēts Latvijā.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!