• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju svaigu augļu un dārzeņu tirgū Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2010., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222570

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par tiešo maksājumu izlīdzināšanu

Vēl šajā numurā

10.12.2010., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju svaigu augļu un dārzeņu tirgū Latvijā

8.decembrī Zemkopības ministrijā notikušajā Pārtikas padomes sēdē tika analizēta situācija svaigu augļu un dārzeņu tirgū Latvijā, kā arī diskutēts par iespējām uzlabot augļu un dārzeņu tirgus sektora uzraudzību.

Sanāksmē biedrības “Latvijas Dārznieks” valdes priekšsēdētājs Jānis Bērziņš informēja par gadījumiem, kad mazumtirdzniecībā ievestie importa dārzeņi tiek pārdoti kā audzēti Latvijā. “Šī falsificētā prece grauj Latvijas dārzeņu kvalitātes prestižu, jo bieži ir ar zemāku kvalitāti un lētāka, tādējādi maldinot pircēju. Tāpēc arī samazinās Latvijas ražotāju tirgus daļa un tiek kropļota konkurence,” uzskata J.Bērziņš.

Savukārt Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvji norādīja, ka šā gada laikā no veiktajām ap 2500 pārbaudēm augļu un dārzeņu tirdzniecības vietās neatbilstības konstatētas gandrīz trešajā daļā gadījumu, no kuriem visbiežāk pārkāpumi saistīti ar norādēm par preču izcelsmi.

Veikalu tīkla “Rimi” pārstāvji, skaidrojot sava pārstāvētā uzņēmuma izveidoto uzraudzības sistēmu, norādīja, ka pārdošanas vietās nezināmas izcelsmes dārzeņus faktiski nav iespējams realizēt. Veikalu tīkls “Rimi” ar dārzeņu piegādātājiem, pakotājiem un audzētājiem saista līgums, kura ietvaros tiek pieprasīti kvalitātes sistēmas sertifikāti. Savukārt Centrāltirgū regulāri tiek veiktas tirgotāju kontroles un pārbaudīta preces atbilstība. Diskusijā savu pieredzi skaidroja arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Rīgas pašvaldības policijas pārstāvji.

Sanāksmes dalībnieki atzina, ka ir apgrūtināta konfiscēto produktu, tostarp arī augļu un dārzeņu, kuri ātri bojājas, nodošana sociālajām iestādēm izmatošanai.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs norādīja, ka gan tirgotājiem, gan dārzeņu audzētājiem jāveido ciešāka sadarbība ar pašvaldības policiju. Tāpat arī tirgotājiem jāuzņemas lielāka atbildība par piegādātās produkcijas uzraudzību.

Tika arī nolemts iniciēt grozījumus atbilstošajos normatīvajos aktos, lai veicinātu ātri bojājošos produktu nodošanu sociālajām iestādēm daudz operatīvāk. Sanāksmes dalībnieki atzina, ka augļu un dārzeņu audzētājiem būtu jātiekas ar VID speciālistiem, lai uzlabotu augļu un dārzeņu tirgus sektora uzraudzību.

Ministrijas Preses
un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!