• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par pilnvērtīgu ES un NATO sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2010., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222574

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par ekonomiskās sadarbības paplašināšanu ar Indiju

Vēl šajā numurā

10.12.2010., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par pilnvērtīgu ES un NATO sadarbību

9.decembrī aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalījās Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru neformālajā sanāksmē Briselē, kur tika diskutēts par ES un NATO partnerību, ES militāro spēju attīstību, kā arī sasniegto progresu ES militārajās operācijās.

ES ministru darba sesijā ar NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu aizsardzības ministrs pozitīvi novērtēja ģenerālsekretāra līdzšinējo ieguldījumu, attīstot sadarbību starp NATO un ES, un atbalstīja viņa redzējumu tālākai sadarbības veicināšanai.

“Pašreizējā situācijā, kad daudzas Eiropas valstis piedzīvo aizsardzības budžeta samazināšanu, nav pieļaujams, ka ES un NATO starpā nav iespējams panākt pilnvērtīgu sadarbību un izvairīties no resursu neefektīvas izmantošanas,” teica aizsardzības ministrs.

Aizsardzības ministrs arī norādīja, ka ir būtiski panākt, lai Eiropas Aizsardzības aģentūra (EAA) noslēgtu sadarbību ar Turciju.

Savukārt diskusijā par ES militāro resursu un spēju apvienošanu un sadali A.Pabriks norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta šīs iniciatīvas tālākā attīstībā, jo samazinātu aizsardzības budžetu apstākļos tas ir labs veids, kā stiprināt Eiropas valstu militārās spējas. Baltijas valstu sadarbība aizsardzības jomā ir labs paraugs un vērtīga pieredze, kā paaugstināt militārās spējas reģiona ietvaros.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!