• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par ekonomiskās sadarbības paplašināšanu ar Indiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2010., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222575

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministre: Par atsevišķu policijas funkciju deleģēšanu robežsardzei

Vēl šajā numurā

10.12.2010., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par ekonomiskās sadarbības paplašināšanu ar Indiju

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 8.decembrī tikās ar Indijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Ašoku Sadžanharu, kurš pie ministra bija ieradies iepazīšanās vizītē. Tikšanās laikā puses pārrunāja aktualitātes Latvijas un Indijas ekonomiskajā sadarbībā un iespējamos virzienus tās paplašināšanai. Par veiksmīgu sadarbības piemēru atzīts šogad Latvijā īstenotais Indijas filmu industrijas projekts.

“Latvijai un Indijai ir plašas iespējas attīstīt divpusējo ekonomisko dialogu tādās jomās kā uzņēmējdarbība un rūpniecība, tai skaitā pārtikas rūpniecība, kokapstrāde, farmācija, transports, loģistika, informācijas un telekomunikāciju tehnoloģijas, finanšu pakalpojumi, tūrisms u.c. Tāpat Latvija ir atvērta Indijas investīcijām,” tiekoties ar vēstnieku, norādīja ekonomikas ministrs A.Kampars.

Vēstnieks atzina, ka Indija ar vairāk nekā viena miljarda iedzīvotāju lielo tirgu piedāvā ievērojamu sadarbības spektru Latvijas uzņēmējiem, uzsverot, ka plašas iespējas ir tūrisma jomā, kas abām valstīm sniegtu ieguvumus gan ekonomikā, gan kultūrā. Vēstnieks norādīja, ka Indijā ir ļoti liels sabiedrības vidusslānis – ap 400 miljoniem cilvēku, kas uzskatāmi par potenciāliem tūristiem uz Latviju.

Ministrs un vēstnieks atzinīgi novērtēja šogad notikušo ekonomikas ministra un plašas uzņēmēju delegācijas vizīti Indijā un tās ietvaros parakstīto Latvijas Republikas valdības un Indijas Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību. Pašlaik izstrādes procesā ir Latvijas un Indijas nodokļu dubultās neaplikšanas līgums, un puses pauda cerību, ka iespējami drīzā laikā būs vienošanās arī par šā līguma parakstīšanu.

Indijas vēstnieks informēja, ka, atsaucoties A.Kampara vizītes laikā Indijā izteiktajam ielūgumam, 2011.gada februārī Latviju varētu apmeklēt Indijas ārlietu valsts ministre, kuras vizītes laikā plānots rīkot Latvijas un Indijas biznesa forumu.

Ministrs un vēstnieks vienojās nākamgad uzsākt Latvijas un Indijas starpvaldību komisijas darbu, kas būtu nozīmīgs instruments divpusējā ekonomiskā dialoga stiprināšanai un paplašināšanai. Indijas vēstnieks atzina, ka saskata jaunas iespējas sadarbības veicināšanai un starpvaldību komisijas izveidošana sniegs iespēju tās realizēt.

Ņemot vērā Indijas ekonomikas potenciālu un tirgus daudzveidību, Ekonomikas ministrija saskata ievērojamas Latvijas preču un pakalpojumu eksporta iespējas šajā vairāk nekā miljarda iedzīvotāju tirgū, īpaši jomās, kurās mūsu uzņēmumi ir gatavi piedāvāt specifiskus nišas produktus.

2009.gadā Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Indiju sasniedza 29,5 miljonus eiro, kas ierindoja Indiju 39.vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū. Eksports uz Indiju veidoja 9,9 miljonus eiro (0,1% no kopējā eksporta), savukārt imports – 19,6 miljonus eiro (0,3% no kopējā importa), tādējādi Indija bija Latvijas 51.nozīmīgākais eksporta un 31.nozīmīgākais importa partneris. Galvenās eksporta preču grupas uz Indiju 2009.gadā: metāli un to izstrādājumi, mašīnas, mehānismi un elektriskās iekārtas, ķīmiskās rūpniecības produkcija, kā arī dzīvnieki un lopkopības produkcija. Importā dominēja ķīmiskās rūpniecības produkcija, pārtikas rūpniecības produkti, tekstilmateriāli un tekstilizstrādājumi. Saskaņā ar “Lursoft” datiem Latvijā darbojas 47 uzņēmumi ar Indijas kapitāla līdzdalību.

Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!