• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2010., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222581

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ķīlnieku krīzes veiksmīgu atrisinājumu

Vēl šajā numurā

10.12.2010., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Lietuvā

8.decembrī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis divpusējā vizītē apmeklēja Lietuvu. Ministrs tikās ar Lietuvas premjerministru Andrju Kubiļu, ārlietu ministru Audroņu Ažubali, kā arī Seima priekšsēdētājas vietnieku, Eiropas lietu komitejas vadītāju Česlovu Vītautu Stankeviču un Ārlietu komitejas vadītāju Emanueli Zingeri.

Visās tikšanās tika uzsvērts, ka Latvijas un Lietuvas attiecības ir ne vien lieliskas, bet arī intensīvas un dziļas.

Ārlietu ministri pārrunāja tādus divpusējo attiecību aspektus kā ārlietu ministriju sadarbības padziļināšana, kopīgu vēstniecību veidošanas iespēju izvērtēšana. Ministri pieskārās jautājumam par nepieciešamību izvērtēt turpmākās ar Latvijas un Lietuvas Jūras robežas līgumu saistītās darbības, kā arī atbalstīja Latvijas un Lietuvas nākotnes sadarbības ziņojuma izstrādi. Tika skarti arī drošības politikas un Eiropas Savienības darba kārtības jautājumi. 

Ģ.V.Kristovskim Seimā tiekoties ar Č.V.Stankeviču un E.Zingeri, puses pauda gandarījumu par daudzpusīgajām parlamentārajām attiecībām, uzsvēra enerģētikas un infrastruktūras projektu nozīmi reģionā, kā arī apsprieda notikumu attīstību Eiropas Savienības Austrumu partnerības reģionā un Lietuvas prioritātes, 2011.gadā prezidējot Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā.

Ārlietu ministra Ģ.V.Kristovska sarunā ar premjerministru A.Kubiļu galvenā uzmanība tika pievērsta divpusējo attiecību veicināšanai, Baltijas valstu sadarbībai un enerģētikas drošībai reģionā.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!