• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2010. gada 17. novembra saistošie noteikumi Nr. 9 "Grozījums 2010.gada 16.marta saistošajos noteikumos Nr.4 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība trūcīgām un maznodrošinātām personām Ventspils pilsētā"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2010., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222641

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.103

Par Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas dārzi un parki" maksas pakalpojumiem

Vēl šajā numurā

14.12.2010., Nr. 197

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9

Pieņemts: 17.11.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.9

Ventspilī 2010.gada 17.novembrī  (prot. Nr.20; 6.§)

Grozījums 2010.gada 16.marta saistošajos noteikumos Nr.4 “Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība trūcīgām un maznodrošinātām personām Ventspils pilsētā”

Izdoti, pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 14.panta trešo daļu
un likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 5.panta trešo daļu

Izdarīt Ventspils pilsētas pašvaldības 2010.gada 16.marta saistošajos noteikumos Nr.4 “Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība trūcīgām un maznodrošinātām personām Ventspils pilsētā” grozījumu un izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

“1. Šie saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā pašvaldība piešķir nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus nodokļa maksātājiem – trūcīgām vai maznodrošinātām personām par nekustamo īpašumu – zemi un dzīvojamām mājām, kas atrodas Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā un kas netiek izmantots saimnieciskās darbības veikšanai.”.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja p.i.,
domes priekšsēdētāja 1.vietnieks
infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš



 

Ventspils pilsētas domes saistošo noteikumu Nr.9 “Grozījumi 2010.gada 16.marta noteikumos Nr.4 “Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība trūcīgām un maznodrošinātām personām Ventspils pilsētā” paskaidrojuma raksts

Sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar spēkā esošajiem 2010.gada 16.marta Ventspils pilsētas pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr.4 “Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība trūcīgām un maznodrošinātām personām Ventspils pilsētā” Ventspils pilsētas pašvaldība piešķir nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus trūcīgām un maznodrošinātām personām par to īpašumā esošu nekustamo īpašumu, kas netiek izmantots saimnieciskajā darbībā.

Par nekustamajiem īpašumiem (dzīvokļiem, dzīvojamām mājām, zemi), kas atrodas pašvaldības vai valsts īpašumā vai valdījumā, nodokļa maksātājs saskaņā ar likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 2.panta pirmo daļu ir attiecīgo īpašumu īpašnieks vai valdītājs. Nodokļa atvieglojumu piešķiršanu šādos gadījumos pašvaldības saistošie noteikumi šobrīd neparedz, jo īpašnieks vai valdītājs ir persona, kas nevar pretendēt uz sociāla statusa iegūšanu.

2010.gada 1.septembrī ir stājušies spēkā grozījumi likumā “Par dzīvojamo telpu īri”, nosakot, ka dzīvojamo telpu īrniekiem papildus īres maksai proporcionāli izīrētās dzīvojamās telpas platībai ir maksājami vairāki obligātie maksājumi, tai skaitā likumā noteiktais nekustamā īpašuma nodokļa maksājums.

Ņemot vērā minētos grozījumus likumā “Par dzīvojamo telpu īri”, par nodokļa maksātāju par valsts vai pašvaldības īpašumu , saskaņā ar likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 2.panta piekto daļu, ir atzīstams tā lietotājs (dzīvojamo telpu īrnieks). Gadījumā, ja īrnieks ir trūcīga vai maznodrošināta persona, tai atbilstoši likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 5.pantā noteiktam ir piešķirami noteikti nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi.

2. Īss projekta satura izklāsts Saskaņā ar likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 5.panta trešo daļu pašvaldības var izdot saistošus noteikumus, kuros paredzēti atvieglojumi atsevišķām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām.

Saskaņā ar likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” pirmo prim pantu pašvaldība piešķir nodokļa atvieglojumu nodokļa maksātājiem, kuriem tā ir piešķīrusi trūcīgas vai maznodrošinātas personas vai ģimenes statusu, — trūcīgām personām 90 procentu apmērā no aprēķinātās nodokļa summas un maznodrošinātām personām — līdz 90 procentiem no aprēķinātās nodokļa summas par to periodu, kurā nodokļa maksātājs atbilst trūcīgas vai maznodrošinātas personas statusam, attiecībā uz šā likuma 3.panta pirmās daļas 2.punktā minētajiem objektiem (mājoklis).

Grozījumi Ventspils pilsētas pašvaldības 2010.gada 16.marta saistošajos noteikumos Nr.4 “Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība trūcīgām un maznodrošinātām personām Ventspils pilsētā” paredz izteikt jaunā redakcijā noteikumu 1.punktu.

Minēto grozījumu rezultātā tiks nodrošināta vienāda pieeja nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanā visām trūcīgo un maznodrošināto iedzīvotāju kategorijām, kuras saskaņā ar likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 2.pantu atzīstami kā nodokļa maksātāji.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Šo saistošo noteikumu būtiska ietekme uz kopējiem Ventspils pilsētas pašvaldības nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumiem 2010.gadā un turpmākajos taksācijas gados netiek prognozēta (apt.Ls 2700 gadā)
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Informāciju par grozījumiem Ventspils pilsētas pašvaldības 2010.gada 16.marta saistošajos noteikumos Nr.4 “Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība trūcīgām un maznodrošinātām personām Ventspils pilsētā” var iegūt, vēršoties Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļā (Jūras ielā 36, Ventspils, tālr. 63601161).

Saistošo noteikumu grozījumu rezultātā privātpersonām, kuras īrē dzīvojamās platības pašvaldībai vai valstij piederošos īpašumos un kuriem nekustamā īpašuma nodokļa maksājums noteikts kā obligātais maksājums (papildus īres maksai), vēršoties pašvaldības iestādē “Ventspils pilsētas domes Sociālais dienests” sociālās palīdzības saņemšanai, būs jāaizpilda noteiktas formas iesniegums par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja p.i.,
domes priekšsēdētāja 1.vietnieks
infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!