• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 22. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2001., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22271

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

25.05.2001., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 22. maija sēdē

Kārtējā valdības sēdē akceptēti noteikumi "Ministriju un citu centrālo valsts iestāžu programmu un apakšprogrammu rezultatīvie rādītāji 2001.gadam" .

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā ārvalstu juridiskajām personām – starptautisko autotransporta pakalpojumu sniedzējām – atmaksājams pievienotās vērtības nodoklis par Latvijas Republikā iegādāto degvielu" .

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu "Fizisko personu noguldījumu garantiju likumā" . Grozījumi paredz attiecināt noguldījumu garantiju sistēmu gan uz fiziskām, gan juridiskām personām.

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par metroloģiskajām prasībām fasētajām precēm un to metroloģiskās kontroles kārtība" .

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Noteikumi par fasēto preču nominālā daudzuma un iepakojuma nominālā tilpuma standartvērtībām" .

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par metroloģiskajām prasībām pudelēm, ko izmanto par mērtraukiem, un to metroloģiskās kontroles kārtība" .

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 29.jūnija noteikumos Nr.241 "Noteikumi par Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo institūciju karavīru un ierindas dienesta zemessargu atalgojuma sistēmu" .

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas, ko pārstāv Latvijas Republikas aizsardzības ministrs, Igaunijas Republikas aizsardzības ministra, Lietuvas Republikas nacionālās aizsardzības ministra, Dānijas Karalistes aizsardzības ministra, Somijas Republikas aizsardzības ministra, Nīderlandes Karalistes aizsardzības ministra, Norvēģijas Karalistes aizsardzības ministra, Zviedrijas Karalistes valdības un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes valsts sekretāra aizsardzības jautājumos Saprašanās memorandu par sadarbību Baltijas bataljona kā daudznacionālās vienības turpmākajā attīstībā un projekta vadīšanas nodošanu Baltijas valstīm" .

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par civilstāvokļa aktiem" . Grozījumi paredz noteikt laulību reģistrācijas kārtību personām, kurām ir piešķirts bēgļa statuss.

Akceptēts rīkojums "Par Eiropas Padomes 1997.gada 6.novembra Konvenciju par pilsonību" .

Valdība akceptēja noteikumus "Radiācijas drošības centra nolikums" .

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fonda finansu līdzekļu izmantošanu" .

Akceptēti noteikumi "Par Ministru kabineta 1994.gada 3.maija lēmuma Nr.57 "Par Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fondu" atzīšanu par spēku zaudējušu" .

Valdība akceptēja noteikumus "Aptieku atvēršanas un darbības prasības" .

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par akustiskā trokšņa normatīviem dzīvojamo un publisko ēku telpās un teritorijās" .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 6.janvāra noteikumos Nr.1 "Noteikumi par paziņojumiem par sociāli apdrošinātās personas apdrošināšanas konta stāvokli" .

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 25.jūnija noteikumos Nr.226 "Valsts noslēpuma objektu saraksts" .

Valdība akceptēja noteikumus "Prostitūcijas ierobežošanas noteikumi" .

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Vaislinieku, to bioprodukta un transplantējamo embriju sertifikācijas kārtība" .

Akceptēti noteikumi "Meža monitoringa veikšanas kārtība" .

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā ārvalstu fiziskajām personām atmaksājams pievienotās vērtības nodoklis par precēm, kuras tiek izvestas no Latvijas Republikas, un par Latvijas Republikā saņemtajiem izmitināšanas pakalpojumiem viesu izmitināšanas mītnēs" .

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Eiropas līguma ietvaros izveidotās Asociācijas Padomes lēmumu par Latvijas iemaksas noteikšanu līdzdalībai Socrates un Youth programmās no 2001.gada līdz 2006.gadam" .

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Slovākijas Republikas valdības nolīgumu par starptautiskajiem kombinētajiem pārvadājumiem" .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 2.jūlija rīkojumā Nr.335 "Par Militārā dienesta iesaukšanas kontroles komisiju" .

Akceptēts rīkojums "Par A.Liepas atbrīvošanu no amata" .

Akceptēts rīkojums "Par L.Kauci" .

Valdība akceptēja rīkojumu "Par metinātāju sertificēšanas institūcijas pilnvarošanu" .

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par robežsardzes pulkveža dienesta pakāpes piešķiršanu K.Šariginam" .

Pieņemta zināšanai informācija par Augstākās tiesas priekšsēdētāja kandidatūru . Valdība ierosina Saeimai atkārtoti apstiprināt Andri Guļānu par Augstākās tiesas priekšsēdētāju.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju un nolēma ierosināt Saeimai atkārtoti apstiprināt Olafu Brūveru par Valsts cilvēktiesību biroja direktoru .

Pieņemta zināšanai informācija par ministriju un citu centrālo iestāžu iznomāto valsts īpašumu, valsts kapitāla daļām un uzņēmējsabiedrību maksājumiem par valsts kapitāla izmantošanu .

Pieņemta zināšanai informācija par prognozētiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumiem 2002.gadā .

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par priekšlikumiem saistībā ar iespējamiem uzņēmumu ienākuma nodokļa atvieglojumiem un šo atvieglojumu prognozējamo fiskālo ietekmi . Nolemts atbalstīt priekšlikumu par uzņēmumu ienākuma nodokļa likmes pakāpenisku samazināšanu. Finansu ministrijai uzdots budžeta projekta sagatavošanas gaitā izstrādāt un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā priekšlikumus par uzņēmumu ienākuma nodokļa likmes samazināšanas apmēru, ņemot vērā valsts budžeta ieņēmumu daļas prognozi.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par prognozējamiem ieņēmumiem saistībā ar akcīzes nodokli naftas gāzēm . Jautājumu turpinās izskatīt Ministru kabineta sēdē kopā ar Satiksmes ministrijas sagatavotu materiālu.

Pamatā akceptēti Tautsaimniecības attīstības un fiskālās politikas scenāriji 2002.gadam .

Pieņemta zināšanai informācija par Rīgas Ekonomikas augstskolu .

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!