• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par televīzijas pakalpojumu pieejamību visai sabiedrībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2010., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222710

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesnešu algu reformu

Vēl šajā numurā

14.12.2010., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par televīzijas pakalpojumu pieejamību visai sabiedrībai

Apraides tarifu samazināšana ir iespējamais risinājums, kas ļautu Latvijas iedzīvotājiem arī turpmāk bez maksas skatīties kanālus LNT un TV3, 29.novembrī vienojās Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti.

Līdz ar ciparu televīzijas ieviešanu strauji sarucis šo kanālu skatītāju skaits un arī reklāmas tirgus, tādēļ komerckanāliem ir kļuvis nerentabli būt bezmaksas paketē. Katra kanāla izplatīšana zemes ciparu apraides nacionālajā tīklā televīzijai izmaksā 650 tūkstošus latu. Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene uzsver: “Esošie apraides tarifi ir nesamērīgi augsti. Esam nonākuši situācijā, kas apdraud nacionālo kanālu pie­ejamību valsts iedzīvotājiem. Taču, vienojoties par konstruktīvu rīcības plānu, mēs spēsim kopīgiem spēkiem saglabāt četru nacionālo kanālu saturu televīzijā.”

Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka komisijas sēdē piedāvāja trīs iespējamos scenārijus: šīs nacionālās komerctelevīzijas iekļaut maksas kanālu paketē, pārtraukt sabiedriskās televīzijas dalību reklāmas tirgū vai samazināt zemes ciparu apraides tarifus. Pir­mos divus scenārijus deputāti noraidīja, jo pirmajā gadījumā LNT un TV3 kļūtu par maksas kanāliem kabeļtelevīzijā vai satelīttelevīzijā, savukārt otrs – apdraudētu sabiedriskās televīzijas normālu funkcionēšanu.

Savukārt Satiksmes ministrijas pārstāvis deputātiem apliecināja konceptuālu atbalstu trešajai iespējai un informēja, ka šobrīd jau ir notikušas pirmās sarunas par tarifa maiņu. Ministrijas pārstāvis uzsvēra, ka Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs šos pakalpojumus varētu nodrošināt uz pusi lētāk, nekā tas ir patlaban.

Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas (LEKA) pārstāvis Ilmārs Muuls rosināja arī pārskatīt maksu par retranslāciju. Patlaban šī ir vienreizēja 100 latu nodeva bez noteikta laika limita un programmu skaita. Arī šo priekšlikumu deputāti atzina par konceptuāli atbalstāmu un rosināja Satiksmes ministrijai un LEKA to apspriest detalizētāk.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija uzdeva Satiksmes ministrijai līdz 8.decembrim vienoties ar Finanšu ministriju un Ekonomikas ministriju par konkrētiem priekšlikumiem apraides tarifu samazināšanai.

Saeimas preses dienests

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!