• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārstāvju apstiprināšanu starptautiskās organizācijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2010., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222720

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Polijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

14.12.2010., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārstāvju apstiprināšanu starptautiskās organizācijās

Saeima 2.decembrī apstiprināja vadītājus un sastāvus vairākām Latvijas delegācijām starptautiskajās organizācijās.

Par Starpparlamentu savienības Latvijas nacionālās grupas vadītāju Saeima apstiprināja deputātu Gundaru Daudzi, un grupā iekļauti deputāti Solvita Āboltiņa, Gaidis Bērziņš, Sergejs Mirskis un Guntis Ulmanis. Starpparlamentu savienība ir vecākā parlamentārā organizācija pasaulē, kurai ir novērotāja statuss Apvienoto Nāciju Organizācijā. Savienības darbības jomas ir demokrātijas attīstība pasaulē, cilvēktiesību popularizēšana un aizsardzība, dzimumu līdztiesības jautājumi, pasaules kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana, kā arī aktuālie pasaules politikas un “karsto” notikumu jautājumi un konfliktu novēršana parlamentārās diplomātijas ceļā.

Tāpat Saeima 2.decembrī apstiprināja Ingrīdu Circeni par Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītāju. Iepriekš Saeima novembra sākumā par delegācijas pastāvīgajiem pārstāvjiem apstiprināja Andri Bērziņu un Borisu Cileviču, bet par pārstāvju aizstājējiem – Jāni Dombravu, Lolitu Čigāni un Ritu Strodi. EPPA ir Eiropas Padomes statūtorganizācija, kuras uzmanības lokā ir cilvēktiesību, daudzviedokļu demokrātijas un tiesiskas valsts aizstāvēšana, Eiropas kultūras identitātes un daudzveidības izpratnes un attīstības veicināšana un aktuālu Eiropas sabiedrības jautājumu risināšana, kā arī demokrātiskās stabilitātes stiprināšana Eiropā, atbalstot politiskās, likumdošanas un konstitucionālās reformas.

Savukārt par Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas locekļiem 2.decembrī tika apstiprināti deputāti Ina Druviete, Iveta Grigule un Andrejs Klementjevs. EDSO darbība ir vērsta uz demokrātijas attīstības sekmēšanu, demokrātisku institūciju nostiprināšanos EDSO dalībvalstīs un demokrātijas standartu ievērošanu starptautiskajā sabiedrībā. EDSO arī vērtē savu prasību īstenošanu un ievērošanu atsevišķās dalībvalstīs, izstrādā konfliktu novēršanas un likvidācijas mehānismus, kā arī veic vēlēšanu novērošanu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!