• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par karavīru apbedījumu apzināšanu un kopšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2010., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222734

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrija: Par Eiropas Savienības attīstības politikas nākotni

Vēl šajā numurā

14.12.2010., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par karavīru apbedījumu apzināšanu un kopšanu

10.decembrī aizsardzības ministrs Artis Pabriks Aizsardzības ministrijas vārdā parakstīja deleģēšanas līgumu ar biedrības “Brāļu kapu komiteja” priekšsēdētāju Eiženu Upmani. Līgums paredz karavīru apbedījumu apzināšanu un kopšanu.

Līgums tika noslēgts saskaņā ar 2010.gada 3.jūnija grozījumiem likumā “Par Latvijas un Krievijas valdību vienošanos par Latvijas apbedījumu statusu Krievijas teritorijā un Krievijas apbedījumu statusu Latvijas Republikas teritorijā”. Atbilstoši šiem grozījumiem Krievijas apbedījumu apzināšanas un kopšanas tehnisko darbu veikšana deleģēta biedrībai “Brāļu kapu komiteja”, savukārt koordinējošās funkcijas veiks Aizsardzības ministrija, jo pamatā tie ir karavīru apbedījumi.

14.septembrī tika apstiprināts Aizsardzības ministrijas iesniegtais MK rīkojuma projekts “Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem””.

Ar noteikumu projektu Aizsardzības ministrijai 2010.gadam tika piešķirts 15 800 latu, lai izveidotu datubāzi par Krievijas teritorijā apbedītajiem Latvijas iedzīvotājiem un apbedījumu vietām, veiktu Latvijas apbedījumu saraksta projekta izstrādi, Krievijas apbedījumu Latvijā zemes gabalu noteikšanu, kā arī piedalītos Krievijas apbedījumu apsekošanā Latvijas teritorijā.

Ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!