• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas, Igaunijas, Ungārijas premjeru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2010., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222742

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Igaunijas nākotnes sadarbības potenciālu

Vēl šajā numurā

14.12.2010., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas, Igaunijas, Ungārijas premjeru tikšanos


Lai pārrunātu Ungārijas gaidāmās prezidentūras Eiropas Savienībā (01.01.2011.–31.06.2011.) prioritātes, piektdien, 10.decembrī, darba vizītē Latvijā uzturējās Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns (attēlā pa labi; skat. arī 40.lpp.). Vizītes laikā viņš tikās ar Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (attēlā vidū) un Igaunijas valdības vadītāju Andrusu Ansipu (attēlā pa kreisi), kurš piedalījās Rīgā notikušajā Latvijas un Igaunijas Nākotnes sadarbības konferencē. Konferencē tika atbalstīts Latvijas Ārlietu ministrijas politiskā direktora Andra Razāna un Igaunijas ziņu aģentūras BNS direktora Anvara Samosta sagatavotais Ziņojums par Latvijas un Igaunijas sadarbību
Foto: Aivis Freidenfelds, Valsts kanceleja

10.decembrī Rīgā notika Latvijas Ministru prezidenta Valda Dombrovska, Igaunijas premjerministra Andrusa Ansipa un Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna tikšanās, kurā tika pārrunātas Ungārijas prezidentūras prioritātes ES, ekonomiskā situācija un gaidāmās Eiropadomes aktualitātes.

Pārrunājot Ungārijas gaidāmo prezidentūru ES, Ministru prezidents V.Dombrovskis informēja par Latvijai prioritārajiem jautājumiem – pensiju reformas aktualitāti stabilitātes un izaugsmes pakta īstenošanas ietvaros, kohēzijas politikas saglabāšanu, taisnīgu lauksaimniecības tiešo maksājumu sadali kopējās lauksaimniecības politikas ietvaros, kā arī par enerģētikas drošību un Baltijas reģiona izolētības samazināšanu. Tāpat premjeri tikšanās laikā pārrunāja citas Ungārijas prezidentūras prioritātes ES: ES paplašināšanos, Šengenas zonas paplašināšanu, kā arī Eiropas politiku attiecībā uz romu kopienām.

Amatpersonas apmainījās ar Latvijas un Ungārijas pieredzi ekonomiskās krīzes pārvarēšanā un apsveica Igauniju ar gaidāmo pievienošanos eirozonai 2011.gada janvārī. Ungārijas premjerministrs V.Orbāns informēja, ka Ungārijā tiek īstenotas plašas budžeta konsolidācijas aktivitātes, palielinot pensionēšanās vecumu no 62 līdz 65 gadiem, veicot būtiskas nodokļu reformas, kā arī mazinot ēnu ekonomikas īpatsvaru.

Tikšanās beigās Ministru prezidents V.Dombrovskis novēlēja sekmīgu Ungārijas prezidentūru ES.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!