• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Igaunijas nākotnes sadarbības potenciālu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2010., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222743

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Igaunijas nākotnes sadarbību

Vēl šajā numurā

14.12.2010., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Igaunijas nākotnes sadarbības potenciālu

10.decembrī Rīgā konferences laikā Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips uzsvēra abu valstu nākotnes sadarbības potenciālu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis pateicās Igaunijas premjeram A.Ansipam par dalību konferencē, jo ziņojuma ieviešanas procesā ir svarīgs abu valstu politiskā līmeņa atbalsts un līdzdalība. V.Dombrovskis minēja, ka sadarbības ziņojuma ideja radās no Igaunijas un Somijas sadarbības ziņojuma īstenošanas pozitīvajiem rezultātiem.

Premjers uzsvēra, ka Latvija, balstoties uz iegūto pieredzi, perspektīvā plāno šādu ziņojuma izstrādi sadarbībā ar Lietuvu abu valstu attiecību stiprināšanā un paplašināšanā.

Igaunijas premjers A.Ansips uzsvēra labās Igaunijas un Latvijas divpusējās attiecības, bet norādīja uz abu valstu potenciālu pilnveidot sadarbību visos līmeņos. Igaunijas premjers bija pārliecināts, ka sadarbības ziņojuma ieviešana pastiprinās abu valstu pozitīvās attiecības un radīs jaunas sadarbības iespējas.

Abi premjeri pateicās Latvijas un Igaunijas nākotnes sadarbības ziņojuma autoriem – Latvijas Ārlietu ministrijas politiskajam direktoram Andrim Razānam un Igaunijas ziņu aģentūras BNS direktoram Anvaram Samostam, kā arī konferences rīkotājiem par ieguldīto darbu abu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments



 

Par Latvijas un Igaunijas Nākotnes sadarbības ziņojuma ieviešanu

2010.gada 10.decembrī Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips piedalījās Latvijas un Igaunijas Nākotnes sadarbības ziņojuma ieinteresēto pušu konferencē Rīgā.


Ziņojuma par Latvijas un Igaunijas nākotnes sadarbību (ziņojumu skat. 41.–43.lpp.) sastādītāji: Latvijas Ārlietu ministrijas politiskais direktors Andris Razāns (no kreisās) un Igaunijas ziņu aģentūras BNS direktors Anvars Samosts
Foto: Aivis Freidenfelds, Valsts kanceleja

 

Konferences laikā tika pārrunāta turpmākā rīcība Latvijas un Igaunijas Nākotnes sadarbības ziņojuma ieviešanai.

Premjeri pauda pārliecību, ka Latvijas un Igaunijas Nākotnes sadarbības ziņojuma izstrāde ir pierādījums tam, ka starp Latviju un Igauniju pastāv rezultatīvs un aktīvs divpusējs dialogs. Tajā pašā laikā ziņojumā tiek norādīts uz sadarbības jomām, kurās kopīgās rīcības potenciāls var tikt tālāk attīstīts un izmantots.

Premjeri atzina, ka ciešāka Latvijas un Igaunijas divpusējo aktivitāšu konsolidācija nav tikai vērtība pati par sevi. Tā dod ieguldījumu arī veiksmīgākai trīs Baltijas valstu, kā arī Baltijas valstu un Ziemeļvalstu reģionālajai sadarbībai.

Lai veicinātu sadarbību, premjeri vienojās, ka nepieciešams noteikt darba vadlīnijas kopīgai rīcībai.

Ievērojot ziņojumā ietvertās rekomendācijas un ieinteresēto pušu diskusijas, premjeri apstiprināja prioritārās sadarbības jomas 2011.gadam:

• mobilitāte un cilvēku savstarpējie kontakti, tai skaitā sadarbība izglītības un kultūras jomā, kā arī sadarbība sabiedrisko raidorganizāciju starpā;

• uzņēmējdarbības vides un pārrobežu infrastruktūras attīstīšana, tai skaitā enerģētikas un transporta joma;

• ciešāka pierobežas reģionu integrācija, tai skaitā kopīgas aktivitātes tūrisma jomā.

Premjeri uzsvēra, ka abu valstu administrācijas jau šobrīd kopīgi strādā pie vairāk nekā 10 konkrētiem projektiem prioritārajās jomās. Viņi aicināja visas ieinteresētās puses pastiprināt divpusējos kontaktus un attīstīt jaunas kopīgas iniciatīvas. Aktīvāka sadarbība stiprina nākotnes perspektīvas abām valstīm, veicinot jaunu izaugsmi un palīdzot sasniegt augstākus dzīves standartus.

Premjeri vienojās pārskatīt ziņojuma ieviešanas procesu 2011.gada nogalē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!