• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par grozījumiem māju renovācijas programmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2010., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222810

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām Latvijas Lauku attīstības programmā

Vēl šajā numurā

15.12.2010., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par grozījumiem māju renovācijas programmā

Pagājušonedēļ Eiropas Komisija (EK) sniegusi pozitīvu atzinumu Ekonomikas ministrijas (EM) rosinātajiem grozījumiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) programmas “Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijos.

Ekonomikas ministrija rosināja un EK atbalstījusi turpmāk ERAF līdzfinansējumu piešķirt arī pirmskara ēku renovācijai, t.i., uz atbalstu varēs pretendēt daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kuru būvniecība sākta pirms 1993.gada (ieskaitot) un kuras nodotas ekspluatācijā līdz 2002.gadam (ieskaitot), izņemot daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kas iekļautas Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā.

Tāpat Eiropas Komisija ir piekritusi atcelt šobrīd noteikto minimālo 20 punktu slieksni, kas jāsasniedz, summējot kvalitātes kritēriju izpildi. Tas dos iespēju uz atbalstu pretendēt arī daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām ar nelielu dzīvokļu skaitu, kuras atrodas teritorijās ar augstākiem attīstības indeksiem. Šobrīd šīm mājām ir grūtības sasniegt noteikto minimālo 20 punktu slieksni, kas liedz tām saņemt ERAF atbalstu. Vienlaikus, lai nodrošinātu efektīvu investīciju ieguldījumu, t.i., lai investīcijas atmaksātos, vēlākais, 20 gados, tiek noteikts, ka mājas renovācijas īstenošanas rezultātā iegūtajam siltumenerģijas ietaupījumam (megavatstundas/gadā) attiecībā pret projekta iesniegumā norādīto ERAF finansējumu (tūkstošos latu) ir jābūt lielākam vai vienādam ar divi.

Vienlaikus būtiski atzīmēt, ka EK līdz ar iepriekš atbalstītajiem atvieglojumiem vērtēšanas kritērijos ievieš jaunu kritēriju – daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai ar vienu vai diviem stāviem siltumenerģijas patēriņš apkurei pēc renovācijas projekta īstenošanas nedrīkst pārsniegt 120 kilovatstundas uz kvadrātmetru gadā, savukārt daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai ar trīs vai vairāk stāviem siltumenerģijas patēriņš apkurei pēc renovācijas īstenošanas nedrīkst pārsniegt 100 kilovatstundas uz kvadrātmetru gadā.

Ministrijas
 Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!