• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības un Austrumu partnerību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2010., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222813

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

15.12.2010., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības un Austrumu partnerību

13.decembrī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis piedalījās Briselē notiekošajā ES Austrumu partnerības (AP) ārlietu ministru sanāksmē. Ministri kopā ar augsto pārstāvi K.Eštoni un komisāru Š.Fīli sprieda par AP tālākajiem uzdevumiem.

Ģ.V.Kristovskis pauda atbalstu AP sadarbības padziļināšanai, uzsverot tās pozitīvo lomu ES reformu īstenošanā partnervalstīs. Viņš atzinīgi novērtēja AP līdzšinējos rezultātus – progresu sarunās par Asociācijas līgumiem un padziļinātajiem brīvās tirdzniecības līgumiem, kā arī par vīzu atvieglojumiem un vīzu liberalizāciju. Papildus jau esošajiem pasākumiem ir jāmeklē iespējas iesaistīt partneres arī ES politikās, programmās un aģentūrās.

Ģ.V.Kristovskis mudināja aktīvāk izmantot AP sadarbības potenciālu. Viņš norādīja, ka katras partnervalsts individuālie sasniegumi ir pamatā tās tuvināšanās tempam ES. ES prasību ieviešana ir sarežģīts uzdevums, kam nepieciešami apjomīgi resursi, tai skaitā institūciju stiprināšanai. Tāpēc AP ir jānodrošina atbilstošs finansējums.

Augstā pārstāve K.Eštone un ES ministri mudināja pievērst uzmanību arī drošības jautājumiem, tai skaitā iesaldēto konfliktu risinājumam AP reģionā.

Ministri uzsvēra, ka šābrīža uzdevums ir labi sagatavoties AP Budapeštas samitam nākamā gada 27.maijā.

Austrumu partnerības sanāksmē piedalījās 27 ES dalībvalstu un sešu Austrumu partnerības valstu – Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas, Moldovas un Ukrainas – ārlietu ministri.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!