• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2010. gada 9. decembra sēdes stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2010., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222866

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde

Vēl šajā numurā

16.12.2010., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2010. gada 9. decembra sēdes stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 10.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Sēdes vadītāja. Cienījamie kolēģi, pulkstenis ir 9.00. Lūdzu, ieņemiet vietas, lai mēs varam sākt Saeimas 9.decembra sēdi.

Pirms mēs sākam izskatīt apstiprināto darba kārtību, mums ir jālemj par iespējamām izmaiņām 9.decembra sēdes darba kārtībā.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņas 9.decembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu „Grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Tāpat Saeimas Prezidijs ir saņēmis Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt grozījumus Saeimas 9.decembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu „Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Vēl Saeimas Prezidijs ir saņēmis Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt grozījumus šā gada 9.decembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu „Grozījums Latvijas Republikas Zemessardzes likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Tātad darba kārtība ir grozīta.

Sākam izskatīt mūsu apstiprināto darba kārtību.

Saeimas Prezidijs ierosina Sociālo un darba lietu komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījumi Invaliditātes likumā” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Nākamais darba kārtības jautājums – par iesniegto patstāvīgo priekšlikumu.

Lēmuma projekts „Par Saeimas piekrišanu likumā „Par valsts budžetu 2010.gadam” noteiktās apropriācijas pārdalei”.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Vienotība”).

Augsti godātā priekšsēdētājas kundze, godātie kolēģi!

Lūdzu apstiprināt Saeimas priekšlikumu par likumā „Par valsts budžetu 2010.gadam” noteiktās apropriācijas pārdali.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir izskatījusi Finanšu ministrijas iesniegto apropriāciju, ir nolēmusi pārdalīt līdzekļus un piešķirt tos šādi: Aizsardzības ministrijai – 5,2 miljonu apmērā, Iekšlietu ministrijai – 0,8 miljonu apmērā, Izglītības ministrijai un Finanšu ministrijai – 1,9 miljonu apmērā, Zemkopības ministrijai – 25,9 miljonu apmērā, Satiksmes ministrijai – 9,4 miljonu apmērā un Veselības ministrijai – 1,6 miljonu apmērā.

Es lūdzu Saeimu apstiprināt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Saeimas piekrišanu likumā „Par valsts budžetu 2010.gadam” noteiktās apropriācijas pārdalei”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – nav, atturas – 5. Lēmums pieņemts.

Nākamā darba kārtības sadaļa – par atvaļinājuma piešķiršanu.

Es vēlos jūs informēt, ka deputāts Nikolajs Kabanovs ir lūdzis piešķirt neapmaksātu atvaļinājumu viņam šā gada 9.decembrī, tātad šodien. Saeimas Prezidijs ir par to lēmis un atvaļinājumu piešķīris, un par to jūs tiekat informēti.

Nākamā darba kārtības sadaļa – „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Lēmuma projekts „Par Inetas Ozolas apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Gaidis Bērziņš.

G.Bērziņš (VL–TB/LNNK frakcija).

Cienītā priekšsēdētājas kundze! Godātie deputāti! Juridiskā komisija ir izskatījusi Augstākās tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja lūgumu virzīt Inetas Ozolas kandidatūru apstiprināšanai Saeimā par Augstākās tiesas tiesnesi.

Juridiskā komisija ir uzklausījusi kandidāti un aizklātā balsojumā nolēmusi virzīt Inetu Ozolu apstiprināšanai par Augstākās tiesas tiesnesi.

Juridiskās komisijas vārdā lūgums atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Inetas Ozolas apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par Ļubovas Kušnires apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Gaidis Bērziņš.

G.Bērziņš (VL–TB/LNNK frakcija).

Juridiskā komisija ir izskatījusi Augstākās tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja lūgumu virzīt Administratīvās apgabaltiesas tiesnesi Ļubovu Kušniri apstiprināšanai Augstākās tiesas tiesneša amatā.

Juridiskā komisija ir uzklausījusi kandidāti un aizklātā balsojumā nolēmusi atbalstīt minēto lēmuma projektu.

Juridiskās komisijas vārdā lūgums atbalstīt lēmuma projektu „Par Ļubovas Kušnires apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Ļubovas Kušnires apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret – nav, atturas – 2. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par Valerija Maksimova apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Gaidis Bērziņš.

G.Bērziņš (VL–TB/LNNK frakcija).

Juridiskā komisija ir izskatījusi Augstākās tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja lūgumu virzīt Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Valeriju Maksimovu apstiprināšanai Augstākās tiesas tiesneša amatā.

Juridiskā komisija ir uzklausījusi Valeriju Maksimovu un aizklātā balsojumā nolēmusi atbalstīt Valerija Maksimova virzīšanu par Latvijas Republikas Augstākās tiesas tiesnesi.

Juridiskās komisijas vārdā lūgums atbalstīt lēmuma projektu „Par Valerija Maksimova apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”, vienlaikus viņu atbrīvojot no Rīgas apgabaltiesas tiesneša amata.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Valerija Maksimova apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret – nav, atturas – 3. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par Anitas Rudzišas iecelšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Gaidis Bērziņš.

G.Bērziņš (VL–TB/LNNK frakcija).

Juridiskā komisija ir saņēmusi tieslietu ministra Aigara Štokenberga lūgumu iecelt Anitu Rudzišu zemesgrāmatu nodaļas tiesneša amatā.

Juridiskā komisija ir uzklausījusi Anitu Rudzišu un aizklātā balsojumā nolēmusi atbalstīt Anitas Rudzišas virzīšanu iecelšanai par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi.

Juridiskās komisijas vārdā lūgums atbalstīt lēmuma projektu – iecelt Anitu Rudzišu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Anitas Rudzišas iecelšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret – nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par Ineses Bērzkalnes iecelšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Gaidis Bērziņš.

G.Bērziņš (VL–TB/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Juridiskā komisija ir saņēmusi tieslietu ministra Aigara Štokenberga lūgumu iecelt zemesgrāmatu nodaļas tiesneša amatā Inesi Bērzkalni. Juridiskā komisija ir uzklausījusi Inesi Bērzkalni un aizklātā balsojumā nolēmusi virzīt apstiprināšanai lēmuma projektu: iecelt Inesi Bērzkalni par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi.

Juridiskās komisijas vārdā lūgums atbalstīt minēto lēmuma projektu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Ineses Bērzkalnes iecelšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Paldies.

Pirms mēs turpinām izskatīt apstiprināto darba kārtību, mums ir jālemj par iespējamām izmaiņām tajā.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis 10 deputātu – Urbanoviča, Tutina, Ņikiforova, Nikonova un citu – iesniegumu ar lūgumu grozīt 9.decembra sēdes darba kārtību un iekļaut tajā lēmuma projektu „Par deputāta Valērija Kravcova atsaukšanu no Pilsonības likuma izpildes komisijas”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība grozīta.

Tāpat Saeimas Prezidijs ir saņēmis Sociālo un darba lietu komisijas iesniegumu ar lūgumu grozīt 9.decembra sēdes darba kārtību un iekļaut tajā izskatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā likumprojektu „Grozījumi Invaliditātes likumā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība grozīta.

Tātad nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentu Asamblejas delegācijas vadītāja apstiprināšanu”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentu Asamblejas delegācijas vadītāja apstiprināšanu”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret – nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par deputāta Valērija Kravcova atsaukšanu no Pilsonības likuma izpildes komisijas”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputāta Valērija Kravcova atsaukšanu no Pilsonības likuma izpildes komisijas”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret – 7, atturas – 6. Lēmums pieņemts.

Es atgādinu deputātiem, ka pieteikties debatēs var līdz tam brīdim, kamēr ir izsludināta balsošana un skan zvans.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi likumā „Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem”, otrais lasījums.

Tautsaimniecības, agrāras, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Jānis Klaužs.

J.Klaužs (ZZS frakcija).

Labrīt, cienījamais Prezidij! Godājamie kolēģi! Vispirms es vēlos jums nedaudz atvainoties, ka esmu spiests ziņot par šo visnotaļ atbildīgo likumprojektu šādā deputāta statusam varbūt neatbilstošā formastērpā, tāpēc lūdzu jūsu piekrišanu man ziņot. (Zālē smiekli un starpsauciens: „Balsosim!”) Vienkārši Rīgā šodien ir lieli sastrēgumi...

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

J.Klaužs. Paldies par jūsu atbalstu!

Šodien strādāsim ar likumprojektu „Grozījumi likumā „Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem”. Minētā likumprojekta būtība ir zināmā mērā sakārtot attiecības starp lauksaimniecības produkcijas ražotājiem jeb piegādātājiem un uzņēmējiem, kas nodarbojas ar šīs produkcijas tālāko pārstrādi.

Atbildīgā komisija ir saņēmusi deputāta Aivara Dronkas priekšlikumu, kas principā nedaudz ir koriģēts, ir atbalstīts un iestrādāts 2. – atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Tāpēc es aicinu jūs atbalstīt minēto likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu pret 1. un 2.priekšlikumu.

Tātad lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem”” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Klaužs. Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam lūdzu noteikt šā gada 16.decembri.

Sēdes vadītāja. Paldies. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 16.decembris.

J.Klaužs. Vēlreiz liels paldies par šo izņēmumu.

Sēdes vadītāja. Paldies, Klauža kungs.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Kredītiestāžu likumā”, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Vienotība”).

Augsti godātā priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija izskatīja likumprojektu „Grozījumi Kredītiestāžu likumā”. Šis likumprojekts ir izstrādāts tādēļ, lai pārņemtu Eiropas Savienības direktīvas par elektroniskās naudas iestāžu darbības sākšanu, veikšanu un konsultatīvu uzraudzību.

Komisija izskatīja šo likumprojektu un lūdz piešķirt tam steidzamību.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Saskaņā ar Kārtības rulli mums vispirms ir jābalso par likumprojekta steidzamību. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Kredītiestāžu likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

J.Reirs. Komisija lūdz pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Kredītiestāžu likumā” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un laiku, kad likumprojekts tiks izskatīts galīgajā lasījumā.

J.Reirs. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 17.decembris, un otrais lasījums – 23.decembrī.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 17.decembris, likumprojekta izskatīšana galīgajā lasījumā – 23.decembrī.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Tiesu izpildītāju likumā”, otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Ingmārs Čaklais.

I.Čaklais (frakcija „Vienotība”).

Labdien! Augsti godātā priekšsēdētājas kundze! Godātie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.137. Tātad izskatīsim likumprojektu „Grozījumi Tiesu izpildītāju likumā”.

Likumprojekts reāli uzlabo un sakārto zvērinātu tiesu izpildītāju institūta darbību Latvijā. Tas paredz profesionālās kvalifikācijas celšanu, kontroles pasākumus tiesu izpildītājiem, zināmā mērā atvieglo kārtību zvērināta tiesu izpildītāja iecelšanai amatā. Likumprojekts paredz uzlabot zvērināta tiesu izpildītāju palīga institūtu (katram zvērinātam tiesu izpildītājam var būt vairāki palīgi), kā arī ievērojami paplašināt zvērināta tiesu izpildītāja palīga kompetenci laikā, kad zvērināts tiesu izpildītājs neatrodas prombūtnē. Likumprojekts dod iespēju zvērināta tiesu izpildītāja palīga kompetenci paplašināt, palielināt palīga atbildību.

Likumprojekta otrajam lasījumam saņemts 21 priekšlikums.

Sēdes vadītāja. 1.priekšlikums.

I.Čaklais. 1. – tieslietu ministra Aigara Štokenberga priekšlikums, kas paredz izslēgt panta daļu, jo tajā norādītās darbības ir atceltas pēc būtības. Juridiskā komisija ir atbalstījusi šo priekšlikumu.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Čaklais. 2. – tieslietu ministra Štokenberga priekšlikums, kas paredz izveidot panta otro daļu, kas nosaka priekšrocības kandidātu izvēlē. Juridiskā komisija ir daļēji to atbalstījusi, iekļaujot 3.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst pret 2. un 3.priekšlikumu.

I.Čaklais. Paldies.

4. – tieslietu ministra Štokenberga priekšlikums, kas paredz precizēt kārtību, kādā tiek aizvietots zvērināts tiesu izpildītājs viņa prombūtnes laikā. Atbalstīts ar redakcionāliem precizējumiem.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Čaklais. 5. – tieslietu ministra priekšlikums, kas uzliek ierobežojumus kvalifikācijas eksāmena termiņa pagarināšanai. Komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Čaklais. 6. un 7.priekšikumu varētu skatīt kopā. Tātad 6. ir tieslietu ministra Štokenberga priekšlikums, kas paredz, ka kārtību nosaka Ministru kabinets. 6.priekšlikums ir daļēji iekļauts Juridiskās komisijas 7.priekšlikumā. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu pret 6. un 7.priekšlikumu.

I.Čaklais. 8.priekšlikums... Tātad tas ir tieslietu ministra priekšlikums. Praksē lieto, bet likumā nav bijis... Juridiskā komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Čaklais. 9. un 10.priekšlikumu ir lūgums skatīt kopā. 9. ir tieslietu ministra Štokenberga priekšlikums, kurš ir daļēji atbalstīts un iekļauts 10.priekšlikumā, kas ir par ārpuskārtas pārbaudēm. Juridiskajā komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

I.Čaklais. Paldies.

11. – tieslietu ministra priekšlikums. Agrāk to nodrošināja apgabaltiesas, bet tagad – Zvērinātu tiesas izpildītāju padome. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Čaklais. 12.priekšlikums. Lūgums skatīt kopā ar 13.priekšlikumu. 12. – tieslietu ministra priekšlikums, kas uzliek lielāku atbildību Zvērinātu tiesas izpildītāju padomei. Daļēji ir iekļauts 13.priekšlikumā. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst pret 12. un 13.priekšlikumu.

I.Čaklais. Paldies.

14.priekšlikums – tehnisks labojums. Tātad tas ir tieslietu ministra ieteikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Čaklais. 15. – arī tehnisks precizējums amata lietu un pienākumu pārņemšanā. Tieslietu ministra priekšlikums komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Čaklais. 16.priekšlikums. Ar šo tiek stiprināts palīgu institūts... zvērinātu tiesu izpildītāju palīgu institūts. Un vēl dažas lietas ir precizētas. Tātad tas ir Juridiskās komisijas ieteikums, kuru lūgums atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Čaklais. 17. – tieslietu ministra Štokenberga priekšlikums – skar izpildu dokumentā minēto valūtu. Situācijas precizējuma labojums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Čaklais. 18.priekšlikumā tiek noteikta Izpildu lietu reģistra piederība un lietošanas kārtība. Tieslietu ministra priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Čaklais. 19. – atbalstīts ar nelielu precizējumu. Nepieciešamības gadījumā sagatavo lietā esošo dokumentu kopijas un kopiju apliecināšanu. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Čaklais. Paldies.

20. – svītrots viens konkrēts punkts. Netiek piešķirts finansējums, jo faktiski tā nenotiek. Tātad komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Čaklais. 21. – un pēdējais – ir tieslietu ministra priekšlikums, ko komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Čaklais. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti.

Es lūdzu deputātus atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Tiesu izpildītāju likumā” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

I.Čaklais. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 16.decembris.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 16.decembris.

I.Čaklais. Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā”, pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Ainars Latkovskis.

A.Latkovskis (frakcija „Vienotība”).

Labrīt, kolēģi! Likumprojekts izstrādāts ar mērķi iestrādāt nacionālajā normatīvajā regulējumā Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvu par elektroniskās naudas iestāžu darbības sākšanu, veikšanu un konsultatīvu uzraudzību, par grozījumiem direktīvā... nu, veselā rindā direktīvu. Atbilstoši direktīvā noteiktajām prasībām tiesiskā regulējuma mērķis ir precizēt finanšu iestādes definīciju un gadījumus, kuros elektroniskās naudas iestāde ir tiesīga neveikt klienta izpēti. Lai nodrošinātu visu direktīvas prasību ieviešanu nacionālā normatīvajā regulējumā, vienlaikus ar likumprojektu ir izstrādāti arī trīs citi grozījumi likumos.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija savā 7.decembra sēdē apsprieda šo likumprojektu un to konceptuāli atbalstīja.

Komisijas vārdā aicinu Saeimu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

A.Latkovskis. 2011.gada 3.janvāris.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 2011.gada 3.janvāris.

Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā”, pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Ainars Latkovskis.

A.Latkovskis (frakcija „Vienotība”).

Likumprojekts izstrādāts, „lai sinhronizētu karavīru speciālistu kategorijas izveidi ar pakāpenisku atteikšanos no militārajiem darbiniekiem”. Līdz ar to likumprojekts paredz pagarināt pārejas posmu līdz nākamā gada 31.decembrim, kad Nacionālo bruņoto spēku personālsastāvā papildus likuma 5.panta otrajā daļā minētajam ietilpst arī militārie darbinieki, ar kuriem līgums noslēgts līdz 31.martam.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija savā 7.decembra sēdē apsprieda likumprojektu pirmajam lasījumam un nolēma to konceptuāli atbalstīt, kā arī lūgt Saeimu šo likumprojektu atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Tātad saskaņā ar Kārtības rulli mums vispirms ir jābalso par likumprojekta atzīšanu par steidzamu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 91, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Latkovskis. Komisijas vārdā aicinu Saeimu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un laiku, kad likumprojekts tiks izskatīts galīgajā lasījumā.

A.Latkovskis. Otrajam lasījumam priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 14.decembris, un likumprojekta otrais lasījums – 16.decembrī.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 14.decembris, un likumprojekta izskatīšana otrajā, galīgajā, lasījumā – 16.decembrī.

Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījums Latvijas Republikas Zemessardzes likumā”, pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Ainars Latkovskis.

A.Latkovskis (frakcija „Vienotība”).

Šie grozījumi ir saistīti ar iepriekš izskatīto grozījumu Nacionālo bruņoto spēku likumā, savstarpēji saistīti, jo skar vienu jautājumu. Ir nepieciešamība Zemessardzē, tāpat kā Nacionālajos bruņotajos spēkos, militāro darbinieku kategoriju saglabāt vēl vismaz līdz nākamā gada beigām.

Komisija savā 7.decembra sēdē apsprieda likumprojektu un nolēma konceptuāli to atbalstīt pirmajam lasījumam, kā arī lūgt Saeimu šo likumprojektu atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Latvijas Republikas Zemessardzes likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 92, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Un tagad par pirmo lasījumu.

A.Latkovskis. Komisijas vārdā aicinu Saeimu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Latvijas Republikas Zemessardzes likumā” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 91, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un laiku, kad likumprojekts tiks izskatīts otrajā lasījumā.

A.Latkovskis. Priekšlikumiem – 14.decembris, un otrais lasījums – 16.decembrī.

Kolēģi, paldies par vienbalsīgo atbalstu!

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 14.decembris, izskatīšana galīgajā lasījumā – 16.decembrī. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Invaliditātes likumā”, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Māris Dzelzskalns. Lūdzu ieslēgt mikrofonu ziņotājam!

M.Dzelzskalns (ZZS frakcija).

Augsti godātā priekšsēdētājas kundze! Godātie kolēģi! Sociālo un darba lietu komisijā ir izskatīts un atbalstīts likumprojekts „Grozījumi Invaliditātes likumā”. Invaliditātes likums paredz, ka ar 2011.gada 1.janvāri ir jānodrošina asistenta pakalpojums 1.grupas redzes invalīdiem, kuri nesaņem īpašu kopšanas pabalstu.

Redzes invaliditāte ir viens no smagākajiem invaliditātes veidiem, un īpaši sarežģītā situācijā ir tieši 1.grupas redzes invalīdi, kuri nevar veikt daudzas darbības ārpus sava mājokļa. Tā ir nokļūšana līdz mācību iestādei, nokļūšana līdz darbavietai, tā ir saskare ar fiziskajām un juridiskajām personām, piemēram, bankā, veicot kādus finanšu darījumus. Ir ļoti svarīgi, lai persona, kas ir asistents šim redzes invalīdam, būtu uzticama persona un lai šo asistentu varētu izvēlēties pats neredzīgais cilvēks. Tātad, nodrošinot šo asistenta pakalpojumu, mēs noteikti šo cilvēku dzīvi padarītu daudz neatkarīgāku.

Nepieciešamos līdzekļus šim pakalpojumam valsts budžetā 2011.gadam nav iespējams paredzēt. Tātad, lai personas ar 1.grupas redzes invaliditāti nodrošinātu ar asistentiem, izvērtējot situāciju, ir sagatavots likumprojekts, kas paredz veikt grozījumus Invaliditātes likumā. Lai nodrošinātu šo pakalpojumu, tiks izmantots Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums. Tas būs pabalsts par asistenta izmantošanu, kura izmaksu nodrošinās Nodarbinātības valsts aģentūra. Un ir svarīgi, ka persona, to izmantojot, pati varēs izvēlēties konkrēto asistentu. 2010.gada 1.janvārī bija 564 šādas personas, un ik gadu šis skaits varētu palielināties tikai par 35 personām.

Lūdzu likumprojektu atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Invaliditātes likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 95, pret un atturas – nav. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

Par pirmo lasījumu... Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu ziņotājam!

M.Dzelzskalns. Lūdzu likumprojektu atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Invaliditātes likumā” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 91, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un laiku, kad likumprojekts tiks izskatīts otrajā, galīgajā, lasījumā.

M.Dzelzskalns. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 13.decembris, un izskatīšana otrajā lasījumā – 16.decembrī.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 13.decembris, izskatīšana galīgajā lasījumā – 16.decembrī. Paldies.

Līdz ar to visi 9.decembra sēdes darba kārtības jautājumi ir izskatīti.

Lūdzu zvanu deputātu klātbūtnes reģistrācijai! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu rezultātu! Paldies.

Kamēr tiek gatavoti reģistrācijas rezultāti, es vēlos jūs informēt, ka Saeimas Prezidijs šodien pēc Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas ir sasaucis lūguma ārkārtas sēdi, kurā tiks izskatīts 2011.gada Budžeta likums ar to pavadošo likumu paketi. Šī sēde tiek sasaukta 10 minūtes pēc kārtējās sēdes beigām, tātad pulksten 9.40.

Reģistrācijas rezultātu nolasīšanai vārds Dzintaram Rasnačam.

Dz.Rasnačs (10.Saeimas sekretāra biedrs).

Godātie kolēģi! Nav reģistrējušies četri deputāti: Boriss Cilevičs, Raivis Dzintars, Nikolajs Kabanovs un Inese Šlesere.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Līdz ar to 9.decembra kārtējo sēdi pasludinu par slēgtu.

Atgriežamies zālē pulksten 9.40.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!