• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Palīdzot citiem, palīdzi sev. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2001., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22287

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi 13. burtnīca

Vēl šajā numurā

25.05.2001., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Palīdzot citiem, palīdzi sev

Par akciju “Mākslas meistari pavasarim”

Tā ir vērienīga mākslas izstāde, ko ar Rīgas domes Kultūras pārvaldes un Dailes teātra vadības atbalstu jau otru gadu rīko sabiedriskais fonds “Radošo senioru nams”. Dalībnieku skaits pieaudzis divkārt, un pašlaik Dailes teātra foajē var apskatīt un arī iegādāties deviņdesmit autoru darbus - gleznas, akvareļus, sīkplastiku un keramikas izstrādājumus, tekstilijas un mākslas fotogrāfijas.

Īpaši šai izstādei mākslinieks Viktors Šildknehts izveidojis admirāļa Nelsona flagmaņkuģa “Victory” maketu, kas ekspozīcijai piešķir romantisku nokrāsu. Kā variācija par Čaka tēmu šķiet tēlnieka Harija Sprinča dzelzs metinājums “Poēma par ormani”. Starp autoriem ir tekstilmākslas meistari Erna Ošele, Edīte Paula - Vīgnere, Ruta Bogustova un Georgs Barkāns, keramiķe Latvīte Medniece, arī pazīstami tēlnieki un fotomākslinieki. Visatsaucīgākie bijuši gleznotāji. Savus darbus izstādījuši Aleksandrs Stankēvičs, Džemma Skulme, Boriss Bērziņš, Imants Vecozols un daudzi citi mākslinieki, kuru vārdi komentārus neprasa.

Atklātais sabiedriskais fonds “Radošo senioru nams”, starp kura dibinātājiem ir visu vienpadsmit Latvijas radošo savienību pārstāvji, sekmīgi aizvadījis pirmo darba gadu. Par tā ieceri un darbību fonda valdes priekšsēdētāja dizainere Helēna Medne saka tā: “Ideju pateica priekšā mūsu lielā mecenāta Augusta Dombrovska Burtnieku nama paraugs. Savā laikā tajā dzīvoja un netraucēti nodevās radošajam darbam Krišjānis Barons, Kārlis Skalbe, Gustavs Šķilters un citi pazīstami kultūras un mākslas cilvēki. Meklējot šai idejai mūsdienīgu turpinājumu, mēs, dažādu radošo profesiju pārstāvji, tad arī nodibinājām fondu, kura devīze ir: “Palīdzot citiem, palīdzi sev!” Pirmais lielākais pasākums bija pērn sarīkotā mākslas izstāde. Tās panākumi vairojuši fonda popularitāti gan mākslinieku, gan mākslas cienītāju vidū.

Par to, ka šoreiz savus darbus varējuši izstādīt deviņdesmit mākslas meistari, mums jāpateicas ļoti daudziem: Dailes teātris laipni atvēlēja savas telpas, Mākslas akadēmija aizdeva podestus sīkplastikai un keramikai, molbertus gleznām, zemessargi gādā par drošību līdz izrāžu sākumam. Ir prieks, ka piedalās mākslinieki ar ļoti atšķirīgiem rokrakstiem, ir liela žanru daudzveidība. Kādudien divas sievietes stāv pie Borisa Bērziņa gleznas, un acīs viņām asaras. “Kāpēc jūs raudat?” es jautāju, un viņas, tik bezgala aizkustinātas, saka: “Tā ir mūsu Latvija, pati būtība. Tik vienkārša, bet kā tās krāsas silda sirdi!” Cits tur redz tikai lielu sarkanbrūnu mālējumu, cits vispār nepievērš uzmanību. Cilvēki ir tik dažādi! Izrāžu apmeklētāji skatās ar interesi, viņi ir arī pirmie pircēji. Izstāde būs atvērta līdz 15. jūnijam.”

“LV” informācija

MAXLA1.JPG (17399 BYTES) MAXLA3.JPG (39248 BYTES) Rasma Bruzīte. Sēdošā. Porcelāns

Izstādes kopskats Foto: Romvalds Salcēvičs

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!