• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un ASV ekonomisko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2010., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222881

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Sabiedrības integrācijas fondu

Vēl šajā numurā

16.12.2010., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un ASV ekonomisko sadarbību

Latvijas un ASV ekonomiskā sadarbība jāveido tikpat aktīva, cik cieša ir abu valstu militārā sadarbība – šajā procesā labs paraugs ir sekmīgais NATO nemilitāro kravu tranzīts uz Afganistānu cauri Latvijas teritorijai. To 13.decembrī, tiekoties ar ASV ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Džūditu Gārberi, uzsvēra Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti.

“Ziemeļu transporta koridors, pa kuru cauri Latvijai uz Afganistānu tiek vestas ASV karaspēka apgādei nepieciešamās nemilitārās kravas, ir labs ekonomiskās sadarbības piemērs. Līdz šim cauri Rīgas ostai uz Afganistānu nosūtīti jau 20 tūkstoši konteineru, no kuriem katrs mūsu tautsaimniecībai dod 500 eiro,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Komisijas priekšsēdētājs arī pauda cerību, ka Latvijas uzņēmēji varēs ne tikai sniegt loģistikas pakalpojumus, bet arī Afganistānā izvietotajiem ASV karavīriem piegādāt mūsu valstī ražotu pārtiku un citas preces.

Kā sarunā atzina vēstniece, Latvijas uzņēmumu produkcijai būs jāatbilst stingrām kvalitātes un cenas prasībām. Nesen notikušās ASV militārās loģistikas aģentūras pārstāvju vizītes laikā Latvijā jau izvēlēti nedaudz vairāk par desmit uzņēmumiem, ar kuriem notiek padziļinātas sarunas. Turklāt noslēgts jau arī pirmais līgums par dzeramā ūdens piegādi.

Tāpat vēstniece pateicās par Latvijas dalību NATO vadītajā operācijā Afganistānā, kur mūsu valsts karavīri cīnās plecu pie pleca ar ASV karavīriem. Vēstniece augstu novērtēja, ka Latvija, neskatoties uz ekonomiskajām grūtībām, pilda savas starptautiskās saistības.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!