• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Austrijas vēstnieces vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2010., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222882

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas asamblejas lomu Beniluksa un Baltijas valstu sadarbībā

Vēl šajā numurā

16.12.2010., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Austrijas vēstnieces vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 10.decembrī tikās ar Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Hermīni Popelleri.

Sveicot vēstnieci Latvijas parlamentā, Saeimas priekšsēdētāja abu valstu attiecības raksturoja kā labas un daudzpusīgas, ar labu izaugsmes potenciālu, īpaši parlamentārās sadarbības jomā.

S.Āboltiņa atgādināja, ka joprojām ir spēkā uzaicinājums Austrijas parlamenta priekšsēdētājai Barbarai Prammerei vizītē apmeklēt Latviju. Viņa arī uzsvēra plašās sadarbības iespējas starp abu parlamentu nozaru komisijām, īpaši jautājumos, kas skar abu valstu kopīgās intereses Eiropas Savienībā.

Vēstniece S.Āboltiņai nodeva Austrijas Republikas parlamenta priekšsēdētājas oficiālo apsveikumu ar stāšanos amatā un apliecināja Austrijas vēlmi stiprināt parlamentārās saites. Ņemot vērā, ka līdz ar Lisabonas līgumu ir būtiski paplašinātas arī nacionālo parlamentu pilnvaras Eiropas Savienības jautājumos, laba sadarbība varētu veidoties starp Eiropas lietu komisiju deputātiem, piemēram, apmainoties ar pieredzi subsidiaritātes principa piemērošanā.

Pārrunājot Latvijas parlamenta darbu pie 2011.gada valsts budžeta veidošanas, Austrijas vēstniece kā pozitīvu iezīmi vērtēja faktu, ka budžeta projektu pirmajā lasījumā ir atbalstījuši arī opozīcijā esošie politiskie spēki.

S.Āboltiņa uzsvēra, ka budžeta pieņemšana patlaban ir Saeimas darba svarīgākā prioritāte, taču kā parlamenta priekšsēdētājai viņai ir ļoti svarīgi darīt visu, lai parlaments būtu atvērts sabiedrībai un sadarbība ar nevalstisko sektoru veidotos jaunā līmenī. Ļoti būtiska parlamenta darbā ir ārpolitiskā dimensija, akcentēja S.Āboltiņa, kā nozīmīgu ārpolitiskās dzīves notikumu minot ikgadējās ārpolitiskās debates, kas pirmo reizi plānotas nākamā gada janvārī.

Puses bija vienisprātis, ka ļoti veiksmīga sadarbība abām valstīm izveidojusies kultūras jomā. Vēstniece augstu novērtēja bagāto Latvijas kultūras dzīvi, atzīmējot Latvijas kā salīdzinoši nelielas valsts izcilos sasniegumus mūzikā. Vēstniece uzsvēra, ka plaukstošā kultūras dzīve ir viena no mūsu valsts būtiskākajām iezīmēm, kas ir ļoti pievilcīga ārvalstu tūristiem.

H.Popellere minēja, ka divas Austrijas pilsētas – Linca un Grāca – iepriekš ir bijušas Eiropas kultūras galvaspilsētas un Austrija ir gatava sniegt savu atbalstu un ekspertu padomus, lai Rīga varētu pilnībā sagatavoties šim statusam 2014.gadā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!