• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2010., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222907

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par iespējamo "Rail Baltica" maršrutu

Vēl šajā numurā

16.12.2010., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvu

Noslēgusies Eiropas Komisijas konkursa “Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvas 2011” nacionālā līmeņa atlase – uzvarētāji, kas tiek nominēti dalībai konkursa Eiropas līmeņa atlasē, ir biedrības “Līdere” projekts “Mentoringa programma uzņēmējiem” un AS “Latvijas valsts meži” projekts “Nemēslo mežā!”.

Konkursu “Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvas 2011” Eiropas Komisija izsludinājusi jau piekto reizi, lai apzinātu un izteiktu atzinību veiksmīgiem projektiem, kas palīdzējuši uzņēmēju attīstībā, veicinātu labās prakses apmaiņu, tādējādi veidojot lielāku izpratni par uzņēmēju nozīmi sabiedrībā un iedrošinot potenciālos uzņēmējus iesaistīties ekonomiskajās aktivitātēs. Kandidātiem savos pieteikumos bija jāparāda, kā viņu projekti ir pakāpeniski sekmējuši uzņēmējdarbību un uzlabojuši reģiona ekonomiku divu gadu laikā pirms konkursa rīkošanas gada.

Dalībai nacionālā līmeņa atlasē Ekonomikas ministrija saņēma trīs pieteikumus no AS “Latvijas valsts meži”, biedrības “Junior Achievement – Young Enterprise Latvia” un biedrības “Līdere”. Pieteiktie projekti tika vērtēti pēc Eiropas Komisijas noteiktajiem konkursa kritērijiem: oriģinalitāte un pamatojums, ietekme uz vietējo ekonomiku, vietējo ieinteresēto personu attiecību pilnveidošana un iespējas projekta īstenošanai citos Eiropas reģionos.

2011.gada Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvu nacionālā līmeņa atlasē ir uzvarējuši šādi projekti:

• biedrības “Līdere” projekts “Mentoringa programma uzņēmējiem” kategorijā “Balva par uzņēmējdarbības gaisotnes sekmēšanu”

Kopš pirmajām biedrības pastāvēšanas dienām īstenota galvenā ideja: uzņēmīgus cilvēkus mudināt nodarboties ar uzņēmējdarbību. Katru gadu tika veikts pētījums “Sieviete uzņēmējdarbībā”, īstenots projekts “Dalīsimies pieredzē”, rīkotas vairākas konferences uzņēmējiem un izdots uzņēmējdarbības ceļvedis “Līdere”.

Šobrīd ir jau realizētas 12 mentoringa programmas, kurās ir piedalījušies 299 dalībnieki: 143 mentori un 156 pieredzes pārņēmēji. Darbojoties programmā, daudzi jaunie un topošie uzņēmēji ieguvuši jaunas idejas, sadarbības partnerus un sapratuši, cik svarīgi ir būt kopā – komandā.

• AS “Latvijas valsts meži” projekts “Nemēslo mežā!” kategorijā “Balva par atbildīgu uzņēmējdarbību”

Katru gadu AS “Latvijas valsts meži” no mežiem izved ap sešiem tūkstošiem kubikmetru atkritumu. Ja to mērītu pēc “mežsaimnieku metodes”, tad šāds daudzums atbilstu 120 baļķvedēju kravām. Tika sākta sociāla kampaņa “Nemēslo mežā!”.

Kampaņa ir veicinājusi sociāli atbildīgas likumdošanas izmaiņas – kampaņas rezultātā tika pieņemti likuma grozījumi, kas nosaka samazinātu nodokļu likmi par videi draudzīgu iepirkumu maisiņu izmantošanu lielveikalos. Vienlaikus notiek diskusija par PET depozīta sistēmas ieviešanas piemērotāko veidu un laiku.

Ekonomikas ministrija pateicas par visām īstenotajām iniciatīvām, kas ir veicinājušas atbildīgu, sakārtotu un radošu uzņēmējdarbību. Uzskatām, ka iesniegtie projekti ir labs paraugs, kā attīstīt ekonomisko aktivitāti un iedzīvotāju izpratni par uzņēmējdarbību kā neatsveramu elementu Latvijas labklājībai un konkurētspējai.

Konkurss sastāv no diviem posmiem: nacionālā un Eiropas līmeņa atlases. Līdz 2011.gada 16.februārim Eiropas Komisijas izvēlēta žūrija vērtēs pieteiktos projektus no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm, Norvēģijas, Serbijas un Turcijas.

Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvu uzvarētāji tiks paziņoti īpašā apbalvošanas ceremonijā, kas notiks 2011.gada 24.maijā Budapeštā. Apbalvošanas ceremoniju organizēs Eiropas Komisija sadarbībā ar Ungārijas prezidentūru. Visi nacionālā līmeņa izvirzītie pretendenti Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvām tiks aicināti uz apbalvošanas ceremoniju, tāpat visu kandidātu projekti tiks publicēti Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvu interneta vietnē kā labā prakse, lai tā būtu pieejama iespējami plašākai sabiedrībai.

Ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!