• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrija: Par zemes izpirkuma līguma slēgšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2010., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222909

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 14.decembrī

Vēl šajā numurā

16.12.2010., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrija: Par zemes izpirkuma līguma slēgšanu

Valsts zemes dienests (VZD) atgādina, ka līdz 2010.gada 30.decembrim var noslēgt zemes izpirkuma (pirkuma) līgumu ar valsts akciju sabiedrību “Latvijas Hipotēku un zemes banka” tie lauku apvidus zemes izpircēji, kuri ir saņēmuši VZD lēmumu par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu – neatkarīgi no lēmumā norādītā termiņa šā līguma noslēgšanai, kā arī tie pilsētas zemes izpircēji, kuri saņēmuši attiecīgās pilsētas Zemes komisijas lēmumu par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu – neatkarīgi no lēmumā norādītā termiņa šā līguma noslēgšanai.

VZD informē, ka lauku apvidus zemes koplietošanas gadījumā visiem koplietotājiem vienlaikus jāslēdz viens zemes izpirkuma (pirkuma) līgums. Līdz ar to vēršam uzmanību, ka gadījumā, ja kāds no lēmumā par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu norādītajiem zemes koplietotājiem nevar ierasties valsts akciju sabiedrībā “Latvijas Hipotēku un zemes banka”, lai noslēgtu zemes izpirkuma līgumu, to ir tiesīga veikt zemes izpircēja pilnvarota persona.

Gadījumā, ja līdz 2010.gada 30.decembrim netiks noslēgts zemes izpirkuma (pirkuma) līgums ar valsts akciju sabiedrību “Latvijas Hipotēku un zemes banka”, gan pilsētas, gan lauku zemes izpircējs zaudēs iespēju izpirkt zemi par tās kadastrālo vērtību, kā arī zaudēs jau ieguldīto priekšapmaksu, kas veikta privatizācijas sertifikātos pirms zemes kadastrālās uzmērīšanas.

200 zemes lietotāji vēl nav izņēmuši VZD sagatavotos lēmumus par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu. VZD aicina tos izņemt un līgumu noslēgšanu ar valsts akciju sabiedrību “Latvijas Hipotēku un zemes banka” neatlikt uz pēdējo brīdi.

VZD papildus informē, ka neizpirkto apbūvēto zemi (ja uz zemes atrodas personai piederošas ēkas un būves), kā arī neizpirkto neapbūvēto zemi gadījumā, ja ar attiecīgo pašvaldību būs noslēgts zemes nomas līgums līdz 2011.gada beigām, varēs iegūt īpašumā Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likuma noteiktajā kārtībā. Ņemot vērā, ka atsavināšanas likumā nav noteikts termiņš valsts vai pašvaldības mantas, tai skaitā zemes, atsavināšanai, tad personām nepastāv laikā terminēti ierobežojumi lietošanā bijušās zemes iegūšanai īpašumā.

Ministrijas
Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!