• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ukrainas sadarbības līgumu aizsardzības jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2010., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas prezidenta oficiālo vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

16.12.2010., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ukrainas sadarbības līgumu aizsardzības jomā

15.decembrī Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča oficiālās vizītes laikā Latvijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Ukrainas ārlietu ministrs Konstantīns Griščenko parakstīja Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Ukrainas Aizsardzības ministrijas līgumu par sadarbību aizsardzības jomā.

Noslēgtais līgums paredz sadarbību aizsardzības politikas un plānošanas, militārās izglītības un apmācības, militāro spēju attīstības un citās jomās. Minētās sadarbības jomas plānots īstenot ar oficiālu vizīšu, konsultāciju, tikšanos un semināru, militāro apmācību, vingrinājumu un citu pasākumu starpniecību.

Līdzšinējā abu valstu sadarbība aizsardzības jomā ir balstījusies uz 1994.gada 12.jūlijā noslēgto Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Ukrainas Republikas Aizsardzības ministrijas vienošanos par sadarbību militārajā jomā, 1995.gadā parakstīto protokolu par sadarbības padziļināšanu starp abu valstu aizsardzības ministrijām un ikgadējiem divpusējās sadarbības plāniem.

Latvija Ziemeļvalstu un Baltijas valstu iniciatīvas ietvaros konsultē Ukrainu juridiskos un sabiedrisko attiecību jautājumos. Latvija arī finansiāli atbalsta Ukrainas virsnieku studijas Baltijas aizsardzības koledžā. Savukārt Ukrainas Nacionālās aviācijas universitātes Kremenčugas lidotāju koledžā tiek apmācīti Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas eskadriļas pārstāvji. Aktīva sadarbība starp abu valstu aizsardzības nozarēm ir izveidojusies vides aizsardzības jomā, īpaši jūras vides aizsardzības jautājumos.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!