• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 16.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2010., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222988

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

17.12.2010., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 16.decembrī

IeM: Par grozījumiem likumā “Par pašvaldībām”

16.decembrī valsts sekretāru sanāksmē izsludināts likumprojekts “Grozījumi likumā “Par pašvaldībām””. Likumprojekts paredz papildināt likumu “Par pašvaldībām” ar normu, nosakot, ka Valsts policijas, kā arī ugunsdzēsības un glābšanas funkciju izpildes uzlabošanai attiecīgajā administratīvajā teritorijā pašvaldības ir tiesīgas novirzīt attiecīgajām valsts iestādēm pašvaldības budžeta līdzekļus vai sniegt cita veida atbalstu.

Grozījumi šajā likumprojektā tapuši, ņemot vērā, ka atsevišķas pašvaldības attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēs ir izteikušas vēlmi sniegt finansiālu un cita veida atbalstu Valsts policijai un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam šo iestāžu funkciju izpildes uzlabošanai.

Likumā “Par pašvaldībām” ir noteiktas funkcijas, kuru izpildi nodrošina attiecīgās pašvaldības, izmantojot tās rīcībā esošos pašvaldības budžeta līdzekļus. Likuma “Par pašvaldībām” 12.pants paredz, ka pašvaldības attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēs var brīvprātīgi realizēt savas iniciatīvas ikvienā jautājumā, ja tas nav Saeimas, Ministru kabineta, ministriju, citu valsts pārvaldes iestāžu, tiesas vai citu pašvaldību kompetencē vai arī ja šāda darbība nav aizliegta ar likumu.

Iekšlietu ministrijas
Administratīvais departaments

IZM: Par 2011./2012.mācību gada sākuma un beigu laiku

16.decembrī valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts par 2011./2012.mācību gada un mācību semestru sākuma un beigu laikiem. Noteikumu projekts nosaka nākamā mācību gada un mācību semestru sākuma un beigu laiku tām vispārējās izglītības iestādēm, kuras īsteno vispārējās pamatizglītības programmas un vispārējās vidējās izglītības programmas.

Noteikumu projekts paredz, ka vispārējās izglītības iestādēs mācību gads 2011.gadā sāksies 1.septembrī. 1.–8.klases un 10.–11.klases skolēniem mācību gads beigsies 2012.gada 31.maijā, savukārt 9.klases skolēniem mācības beigsies 18.maijā, bet mācību gads – 15.jūnijā. 12.klašu skolēniem mācības beigsies 2012.gada 18.maijā, bet mācību gads – 22.jūnijā.

Pirmais semestris ilgs no 2011.gada 1.septembra līdz 2011.gada 23.decembrim, otrais semestris 1.–8.klases un 10.–11.klases skolēniem plānots no 2012.gada 9.janvāra līdz 31.maijam, 9.klases skolēniem – no 9.janvāra līdz 15.jūnijam, bet 12.klases skolēniem – no 9.janvāra līdz 22.jūnijam.

Mācību gadā skolēniem rudens brīvdienas plānotas no 2011.gada 24.oktobra līdz 28.oktobrim, ziemas brīvdienas – no 2011.gada 27.decembra līdz 2012.gada 6.janvārim, pavasara brīvdienas – no 2012.gada 12.marta līdz 16.martam, bet vasaras brīvdienas 1.–8.klases un 10.–11.klases skolēniem – no 2012.gada 1.jūnija līdz 31.augustam.

Ja mācību gada laikā iestāsies ārkārtējas situācijas, kuras iepriekš nevar paredzēt un kuru rezultātā ilgstoši (vismaz vienu nedēļu) nav iespējams nodrošināt mācību procesu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, izglītības iestādes dibinātājs, izvērtējot konkrētos ārkārtējas situācijas apstākļus, arī nākamajā mācību gadā būs tiesīgs pieņemt lēmumu par mācību gada pagarinājumu 1.–8.klasei un 10.–11.klasei. 

Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas nodaļa

LM: Par e-pakalpojumu ieviešanu Valsts darba inspekcijā

Lai uzlabotu un pilnveidotu Valsts darba inspekcijas (VDI) funkciju un uzdevumu izpildi, ar 2012.gada 1.janvāri VDI plānots ieviest elektronisko informācijas apmaiņu ar privātpersonām un pirmos e-pakalpojumus.

To paredz Labklājības ministrijas sagatavotie grozījumi “Noteikumos par informācijas apmaiņas kārtību, sniegšanas nosacījumiem un prasībām Valsts darba inspekcijas integrētajai sistēmai”, kas 16.decembrī izsludināti valsts sekretāru sanāksmē. Tie vēl jāsaskaņo ar ministrijām un jāapstiprina valdībā.

Noteikumu projekts paredz, ka, pilnveidojot VDI izveidoto informācijas sistēmu, informācijas apmaiņu elektroniskā vidē varēs nodrošināt ne tikai starp VDI un citām iestādēm, bet arī starp VDI un privātpersonām. Informācijas apmaiņa elektroniski būs iespējama, izmantojot speciālu tiešsaistes formu tīmekļa vietnē www.latvija.lv, kā arī izmantojot saikni tīmekļa vietnē www.vdi.gov.lv.

Šādi grozījumi nepieciešami, lai VDI Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta ietvaros varētu ieviest 16 e-pakalpojumus. Paredzēts, ka iedzīvotāji, komersanti, kā arī valsts pārvaldes iestādes VDI elektroniski varēs iesniegt un saņemt informāciju, izmantojot šādus e-pakalpojumus: iesniegums VDI un VDI atbildes saņemšana; VDI amatpersonas lēmuma apstrīdēšana; VDI izdoto administratīvo aktu darba devējiem par konstatētajiem pārkāpumiem saņemšana; darba devēja paziņojums par novērstajiem pārkāpumiem; informācijas saņemšana no citām valsts institūcijām par iespējamiem pārkāpumiem VDI kompetences jomā; VDI atļauja bērnu nodarbināšanai; izziņa par darba tiesību būtiskiem pārkāpumiem; paziņojums par notikušu nelaimes gadījumu darbā; darba devēja sastādītā izmeklēšanas akta/atzinuma par notikušu nelaimes gadījumu darbā iesniegšana; VDI sastādītā izmeklēšanas akta/atzinuma par notikušu nelaimes gadījumu darbā saņemšana; paziņojums par kriminālprocesa ierosināšanu, tā atteikumu vai izbeigšanu; ārstniecības personas/iestādes paziņojuma par cietušo nelaimes gadījumā darbā sniegšana; izziņa par veselības traucējumu smaguma pakāpi nelaimes gadījumā darbā; darba vietas higiēniskais raksturojums; ziņojums par arodslimības gadījumu; atzinums par nodarbinātā veselības un drošības apdraudējuma faktu darbā.

Labklājības ministrijas
Komunikācijas departaments

VidM: Par azbesta un azbesta izstrādājumu ražošanas radīto vides piesārņojumu un azbesta atkritumu apsaimniekošanu

16.decembrī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Vides ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts “Noteikumi par azbesta un azbesta izstrādājumu ražošanas radīto vides piesārņojumu un azbesta atkritumu apsaimniekošanu”.

Šis noteikumu projekts nosaka azbesta un azbesta izstrādājumu ražošanas radītā vides piesārņojuma novēršanas un samazināšanas kārtību, kā arī azbesta atkritumu apsaimniekošanas kārtību.

Iepriekš šos jautājumus regulēja MK 2006.gada 25.aprīļa noteikumos Nr.332 “Noteikumi par azbesta un azbesta izstrādājumu ražošanas radīto vides piesārņojumu un azbesta atkritumu apsaimniekošanu”. Tomēr pēc jaunā Atkritumu apsaimniekošanas likuma spēkā stāšanās (2010.gada 18.novembrī) šie noteikumi vairs nav spēkā atbilstoši likuma “Par likumu un citu Saeimas, Valsts prezidenta un Ministru kabineta pieņemto aktu izsludināšanas, publicēšanas, spēkā stāšanās kārtību un spēkā esamību” 10.pantam: ja spēku zaudē likuma norma, kas pilnvarojusi Ministru kabinetu izdot noteikumus, par spēku zaudējušiem uzskatāmi arī noteikumi, kas izdoti, pamatojoties uz spēku zaudējušo likuma normu.

Vides ministrijas
Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!