• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu Eiropas Savienības 2011.gada budžetam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2010., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223157

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zemkopības ministrijas zinātnisko institūciju darbību

Vēl šajā numurā

22.12.2010., Nr. 202

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu Eiropas Savienības 2011.gada budžetam

15.decembrī Strasbūrā Eiropas Parlaments nobalsoja par Eiropas Savienības (ES) budžetu 2011.gadam. Nākamā gada ES budžets būs 126,5 miljardi eiro, kas ir 2,91% pieaugums salīdzinājumā ar ES 2010.gada budžetu. Panāktā vienošanās nozīmēs laicīgu ES budžeta līdzekļu izmaksāšanu dalībvalstīm, ietverot Kopējās lauksaimniecības politikas tiešos maksājumus, kas ir nozīmīgi Latvijas budžetam.

Pēc Lisabonas līguma stāšanās spēkā šī bija pirmā ikgadējā budžeta apstiprināšanas procedūra ar jaunajiem noteikumiem. Šā gada 11. un 15.novembra ES Ekonomisko un finanšu jautājumu budžeta padomē ES budžeta lēmējinstitūcijas – ES Padome un Eiropas Parlaments – nespēja panākt vienošanos par budžetu 2011.gadam. Eiropas Parlaments izvirzīja prasības lemt par ES budžeta ilgtermiņa jautājumiem (t.sk. ES ieņēmumi nākamajā finanšu perspektīvā, fleksibilitāte ES budžetā, starpinstitūciju attiecības sarunās par nākamo ES daudzgadu budžetu), kas nebūtu jārisina ES ikgadējās budžeta procedūras ietvaros.

Rezultātā 26.novembrī Eiropas Komisija nāca klajā ar jaunu 2011.gada ES budžeta projektu, kurā tika ņemtas vērā vairākas Eiropas Parlamenta prasības izdevumu palielināšanai atsevišķās ES budžeta programmās. Vienlaikus pašreizējā (Beļģija) un četras nākamās (Ungārija, Polija, Dānija un Kipra) ES prezidentūras apstiprināja, ka Eiropas Parlaments tiks iesaistīts sarunās par nākamo ES daudzgadu budžetu pēc 2013.gada, respektējot Lisabonas līguma nosacījumus.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!