• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par kompleksu pasākumu nozīmi veselīga uztura veicināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2010., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.12.2010., Nr. 202

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par kompleksu pasākumu nozīmi veselīga uztura veicināšanā

16.decembrī atklātajā Uztura padomes un Sabiedrības veselības koordinācijas komisijas kopējā sēdē, kurā piedalījās arī pārtikas ražotāju, tirgotāju, reklāmas un preses izdevēju asociāciju pārstāvji, veselības ministrs Juris Bārzdiņš uzsvēra kompleksu pasākumu nozīmi veselīga uztura veicināšanā, kurā būtiska loma ir arī iesaistīto pārtikas ražotāju, tirgotāju un reklāmas organizāciju pašregulējošam mehānismam.

Sanāksmes laikā tika diskutēts par veidiem, kā panākt sabiedrībā uztura paradumu maiņu, vairāk lietojot veselīgus produktus – piena produktus, augļus, dārzeņus, sulas, minerālūdeni u.tml. – pretstatā pārtikas produktiem, kuros ir liels sāls, cukura un tauku saturs. Lai arī viedokļi bija atšķirīgi par veidiem, kā to īstenot, visi diskusijas dalībnieki atzina, ka ir par veselīga dzīvesveida, tai skaitā veselīga uztura, popularizēšanu.

Diskusijas laikā tika panākta vienošanās līdz 2011.gada 1.februārim pagarināt publisko apspriešanu Sabiedrības veselības pamatnostādņu projektam 2011.–2017.gadam, lai interesenti varētu piedāvāt savus priekšlikumus dokumenta izstrādē. Janvāra vidū plānota atkārtota tikšanās ar Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas un Latvijas Reklāmas asociāciju pārstāvjiem, lai pārrunātu iespēju parakstīt savstarpēju trīspusējo vienošanos par neveselīgu produktu nereklamēšanu bērnu auditorijai.

Veselības ministrs Juris Bārzdiņš norāda: “Var diskutēt par veidiem, kā sabiedrībā panākt mazāku patēriņu pārtikas produktiem ar lielu sāls, cukura un tauku saturu, bet nav diskutējums jautājums, vai tas nekavēs valsts ekonomisko attīstību. Sabiedrības veselību negatīvi ietekmējošo faktoru, tajā skaitā neveselīgu pārtikas produktu, samazināšana ikdienā nozīmē labāku iedzīvotāju veselību un dzīves kvalitāti nākotnē, kas valstij kopumā ir būtiski lielāks ieguvums.”

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!