• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par Latvijas lomu un iespējām UNESCO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2010., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Apmeklējot Liepāju un iepazīstoties ar tās attīstības iespējām

Vēl šajā numurā

22.12.2010., Nr. 202

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par Latvijas lomu un iespējām UNESCO

17.decembrī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar UNESCO ģenerāldirektores vietnieku komunikāciju un informācijas jautājumos Jāni Kārkliņu un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) ģenerālsekretāri Dagniju Baltiņu.

Tikšanās laikā tika pārrunātas UNESCO prioritātes komunikāciju un informācijas jomā, kā arī Latvijas loma un iespējas UNESCO. Latvijas ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis uzsvēra informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozīmi mūsdienu sabiedrībā. Tāpat ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis ar atzinību novērtēja UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas gatavību iesaistīties Latvijas ES prezidentūras sagatavošanā un norisē.

UNESCO ģenerāldirektores vietnieks komunikāciju un informācijas jautājumos J.Kārkliņš raksturoja Latvijas dalību organizācijas starpvaldību platformās, tai skaitā Izpildpadomē viceprezidenta amatā. J.Kārkliņš akcentēja, ka tas veicina valsts starptautisko atpazīstamību un dot iespējas aktīvi piedalīties globālo lēmumu pieņemšanas procesos.

Saskaņā ar UNESCO LNK likumu ārlietu ministrs ir viens no LNK viceprezidentiem. LNK prezidents ir kultūras ministrs.

J.Kārkliņš ir bijušais Latvijas vēstnieks Francijā un Latvijas pastāvīgais pārstāvis UNESCO. Kopš 1.jūlija J.Kārkliņš ir UNESCO ģenerāldirektores vietnieks komunikāciju un informācijas jautājumos, un ir pirmais Latvijas pārstāvis, kurš ieņem tik augstu amatu ANO specializētajā aģentūrā.

UNESCO Komunikāciju un informācijas sektora galvenie atbildības jautājumi ir informācijas pieejamības veicināšana, pārdomātas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izmantošanas sekmēšana, vārda, preses brīvības un brīvas ideju plūsmas veicināšana, informācijas un kultūras daudzveidības izpausmju saglabāšana un nodrošināšana pasaules informācijas tīklos, informācijas un mediju ētikas jautājumu sekmēšana.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!