• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 21.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2010., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas ārkārtas sēdē: 2010.gada 20.decembrī

Vēl šajā numurā

22.12.2010., Nr. 202

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 21.decembrī


Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

MK: Par Valsts kancelejas direktora apstiprināšanu

21.decembrī Ministru kabinets apstiprināja Elitas Dreimanes kandidatūru iecelšanai Valsts kancelejas direktora amatā. Pēc valdības atbalsta saņemšanas Valsts kancelejas direktoru amatā iecels Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Kandidatūra tika izraudzīta atklātā konkursā – no astoņiem pretendentiem E.Dreimanes profesionālā pieredze, zināšanas, izglītība un atbilstība pārējiem konkursa nolikumā izvirzītajiem kritērijiem tika novērtēta visaugstāk.

E.Dreimane pateicās Ministru prezidentam un valdības locekļiem par uzticību, apņemoties godprātīgi pildīt Valsts kancelejas vadītāja pienākumus.

Pēc stāšanās Valsts kancelejas direktora amatā E.Dreimanes darbības prioritātes būs saistītas ar Valsts kancelejas funkciju pārskatīšanu, valsts pārvaldes darbību reglamentējošo dokumentu revīziju, kā arī valsts pārvaldes dialoga uzlabošanu ar sabiedrību.

“Pirmā prioritāte ir Valsts kancelejas darba efektivitātes celšana, pārskatot tādas funkcijas, kas rada nelietderīgu papildu darbu gan pašai Valsts kancelejai, gan nozaru ministrijām. Tā vietā Valsts kancelejā ir jāstiprina analītiskā kapacitāte finanšu un ekonomikas jomā, lai nodrošinātu profesionālu atbalstu Ministru prezidentam. Otrā prioritāte ir valsts pārvaldes darba efektivizēšana, veicot dokumentu revīziju un atslogojot iestādes no nevajadzīgu darbību veikšanas vai atskaišu gatavošanas. Savukārt trešā prioritāte ir saistīta ar valsts pārvaldes un sabiedrības dialoga uzlabošanu un valsts pārvaldes tēla maiņu sabiedrības acīs. Ir jāmeklē jauna pieeja un saziņas formas komunikācijai ar sabiedrību,” uzsver E.Dreimane.

E.Dreimane kopš 2003.gada ieņem Valsts kancelejas direktora vietnieces tiesību aktu lietās amatu. Profesionālo pienākumu ietvaros vadījusi Ministru kabineta Kārtības ruļļa izstrādes procesu un valsts interešu pārstāvības starptautiskos tiesvedības procesos koncepcijas izstrādi un ieviešanu, piedalījusies Valsts pārvaldes iekārtas likuma izstrādē un valdības dokumentu elektroniskās aprites e-portfeļa ieviešanā u.c. E.Dreimane absolvējusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnēs. Brīvi pārvalda angļu un krievu valodu, kā arī pamatzināšanu līmenī – franču valodu.

Valsts kancelejas direktora amata vieta ir vakanta no 2011.gada 1.janvāra, kad amatu atstās ilggadējā Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!