• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Īslandes atbalstu Baltijas valstīm ceļā uz neatkarību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2010., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223231

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas attīstības scenārijiem un izaicinājumiem

Vēl šajā numurā

23.12.2010., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Īslandes atbalstu Baltijas valstīm ceļā uz neatkarību

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 16.decembrī, Saeimas sēdē uzrunājot deputātus, pateicās Īslandes parlamentam par pirms divdesmit gadiem pieņemto rezolūciju par atbalstu Baltijas valstu centieniem atgūt neatkarību.

“Pēc divām dienām aprit divdesmit gadi kādam lēmumam. Tā bija viena no pirmajām neatkarības bezdelīgām, kas pirms divdesmit gadiem mūs sasniedza tādās pašās aukstās decembra dienās,” teica S.Ābotiņa. Īslandes parlamentā 1990.gada 18.decembrī vienbalsīgi tika pieņemta rezolūcija par atbalstu Baltijas valstu centieniem atgūt neatkarību. Saeimas priekšsēdētāja Īslandes parlamenta spīkerei Astai Johannesdotirai nosūtījusi vēstuli, no sirds pateicoties par tolaik saņemto tik ļoti nepieciešamo atbalstu.

“Tēlaini izsakoties, Īslandes parlamenta rezolūcija kļuva par vēl vienu stingru akmeni, bruģējot Baltijas valstu, tai skaitā Latvijas, neatkarības atjaunošanu. Šādu bruģakmeņu – gan draudzīgi noskaņotu valstu drosmīgas rīcības, gan pašu baltiešu centienu – kļuva arvien vairāk, līdz 1991.gadā Latvija varēja uzsākt ceļu uz demokrātisku un attīstītu Eiropu. Ja toreiz mums nebūtu bijis šādu draudzīgo valstu parlamentāriešu, politiķu un diplomātu atbalsta un drosmīgas rīcības, kas nepagurstoši starptautiskās sabiedrības darba kārtībā aktualizēja jautājumus par Baltijas valstu neatkarību, tad droši vien mūsu neatkarības atgūšana būtu bijis daudz grūtāk sasniedzams mērķis,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa aicināja Saeimas deputātus un visus Latvijas ļaudis Ziemassvētku laikā un gadumijā ar labām domām pieminēt mūsu dzimtenes patriotus un visus tos starptautiskos draugus, kuri mums ir ticējuši un palīdzējuši visgrūtākajos brīžos. “Viņi ir palīdzējušu mums atgūt pašu dārgāko – brīvu, neatkarīgu Latvijas valsti,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!