• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par projekta "E–pārvaldes portfelis" ieviešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2010., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223257

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par videi nodarīto zaudējumu kompensēšanas efektivitāti

Vēl šajā numurā

23.12.2010., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par projekta “E–pārvaldes portfelis” ieviešanu

Projekts “E–pārvaldes portfelis”, kura īstenošanu nodrošināja toreizējais Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts, nav pilnībā sasniedzis tā mērķi, revīzijā konstatējusi Valsts kontrole (VK).

Valsts kontrole ar reorganizētā sekretariāta funkciju pārņēmēju Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju ir saskaņojusi ieteikumus, lai veicinātu projektā ieguldīto līdzekļu atdevi, tajā skaitā paplašinot elektronizējamos pakalpojumus, sasaistot sistēmas izmantošanu ar konkrētu funkciju vai procesu nodrošināšanu, kā arī nodrošinot pilnvērtīgāku sistēmas funkcionalitātes izmantošanu.

Projektā kopumā tika ieguldīti 3,3 miljoni latu, bet tā kā projekta aktivitātes un mērķi nebija sasaistīti ar konkrētu funkciju vai procesu, projekta rezultāti neļauj izvērtēt, vai ieguldītie līdzekļi ir bijis ekonomisks risinājums projekta realizācijai.

Projekta rezultātā nav uzlabota valsts un pašvaldību iestāžu darba optimizācija. VK aprēķinājusi, ka kopsummā projekta realizācijai nelietderīgi izlietoti 315 tūkstoši latu.

Lai arī projektā bija paredzēts informatīvās sistēmas integrēt vienotā valsts informatīvajā sistēmā, tika izstrādātas divas atsevišķas un savā starpā nesasaistītas lietvedības sistēmas, kā arī projektu vadības sistēma, kura nodrošina tikai viena e-pārvaldes un informātikas projekta norises daļēju uzskaiti. Projektu vadības sistēmas izveidē nelietderīgi izlietoti 122 tūkstoši latu.

Revīzijā ir konstatēts, ka projektā ir iegādāts nepietiekams lietvedības sistēmu lietotāju licenču daudzums. Līdz ar to piecas no 17 iestādēm ir iegādājušās papildu licences 45 tūkstošu latu vērtībā, bet vienā iestādē nepietiekamā licenču skaita dēļ ir sākta jaunas lietvedības sistēmas ieviešana.

VK norāda, ka, iegādājoties lietvedības sistēmas licences, nelietderīgi izlietoti 42 tūkstoši latu, jo projektā netika izvērtēta iespēja paplašināt dokumentu elektroniskās aprites sistēmas DAUKS izmantošanu.

VK arī konstatēja, ka projekta īstenotājs, nododot normatīvo aktu un struktūrvienību nolikumu izstrādi ārējam pakalpojumu sniedzējam, ir izlietojis 138 tūkstošus latu, lai arī tā bija viena no iestādes funkcijām. Turklāt projektā izstrādāti tādi dokumenti, kas revīzijā vērtētajā laika posmā nav izmantoti.

Kopumā 58% jeb 1,9 miljons latu no visa projekta finansējuma izlietoti tādām aktivitātēm, kuru darbības jomā nav valstiskā līmenī noteikta normatīvā regulējuma, piemēram, projektu vadības sistēmas ieviešana, e-pakalpojumu infrastruktūras izveide un e-pakalpojumu izstrāde.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!