• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par sociālās drošības atbalstu Latvijas iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2010., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223260

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par grozījumu nepieciešamību Krājaizdevu sabiedrību likumā

Vēl šajā numurā

23.12.2010., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par sociālās drošības atbalstu Latvijas iedzīvotājiem

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) ir aprēķinājusi, ka šā gada trijos ceturkšņos Sociālās drošības tīklā Latvijas iedzīvotājiem ir sniegts 55,8 miljoni latu sociālais atbalsts.

Sociālās drošības tīkla stratēģijā ir iekļauti noteikti sociālā atbalsta pasākumi Latvijas iedzīvotājiem, lai mazinātu ekonomiskās lejupslīdes un īstenoto strukturālo reformu negatīvo ietekmi. Stratēģijas ietvaros labklājības, izglītības, veselības, kā arī transporta jomā no valsts budžeta paredzēts konkrēts finansējums noteiktām iedzīvotāju grupām.

Finansējums paredzēts, lai nodrošinātu, piemēram, garantēto minimālo ienākumu trūcīgām personām, darba prakses vietas pašvaldībās, veselības aprūpes pamata pakalpojumu un medikamentu pieejamību personām ar zemiem ienākumiem. Tāpat finansējums pieejams, lai nodrošinātu izglītības pieejamību pašvaldībās un braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā noteiktām pasažieru kategorijām.

Labklājības jomā garantētā minimālā ienākumu pabalstam šogad līdz septembra beigām ir izmaksāti 26,36 miljoni latu dzīvokļa pabalstiem, darba praktizēšanas pasākumu nodrošināšanai pašvaldībās, darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai.

Izglītības jomā, lai, piemēram, nodrošinātu izglītību bērniem vecumā no pieciem līdz sešiem gadiem, piešķirti 9,59 miljoni latu, tai skaitā pedagogu darba samaksai 9,24 miljoni latu un mācību priekšmetu standartu projektu un programmu paraugu pilnveidei 114 tūkstoši latu. Kompensācijās par izglītības iestāžu izglītojamo braukšanas izdevumiem, kuri radušies izglītības reformas rezultātā slēgto skolu dēļ līdz šā gada 30.septembrim piešķirti 229 tūkstoši latu.

Veselības jomā šogad piešķirts būtisks finansējums – 13,29 miljoni latu dažādu pakalpojumu sniegšanai noteiktam personu lokam. Piemēram, personām ar zemiem ienākumiem, apmaksājot noteiktas pacientu iemaksas un līdzmaksājuma kompensācijas un pamatpakalpojumus; zāļu iegādes izdevumu kompensēšana pacientiem vai mājas aprūpes nodrošināšana pacientiem ar smagām slimībām.

Arī transporta jomā sniegts būtisks atbalsts zaudējumu kompensēšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par valsts noteiktajiem braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā, un tas ir 4,55 miljoni latu. Savukārt zaudējumu kompensēšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par invalīdu pārvadāšanu republikas pilsētās līdz 30.septembrim kopumā piešķirti 2,04 miljoni latu.

Sociālās drošības tīkla stratēģijas darbības termiņš ir noteikts līdz 2011.gada 31.decembrim, lai mazinātu negatīvo sociālo ietekmi, kas ir izveidojusies globālās un Latvijas finanšu un ekonomikas krīzes rezultātā, kā arī strukturālo reformu veikšanas rezultātā.

RAPLM ir atbildīgā institūcija par Sociālās drošības tīkla stratēģijas ieviešanas uzraudzību un kontroli.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!