• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par aktīvāku sadarbību ar pašvaldībām veselības veicināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2010., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223265

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.12.2010., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par aktīvāku sadarbību ar pašvaldībām veselības veicināšanā

Lai pārrunātu līdzšinējo Veselības ministrijas un pašvaldību sadarbību veselības veicināšanā un meklētu veidus, kā to pilnveidot, 21.decembrī veselības ministrs Juris Bārzdiņš uz tikšanos bija aicinājis pašvaldību vadītājus un 12 šajās pašvaldībās strādājošos veselības veicināšanas koordinētājus no Alūksnes, Cēsīm, Daugavpils, Dobeles, Jēkabpils, Liepājas, Līvāniem, Ogres, Rēzeknes, Saldus, Tukuma un Valmieras, kā arī Rīgas Domes Veselības pārvaldes pārstāvjus.

Veselības veicināšanas koordinētāju uzdevums ir piedalīties attiecīgā reģiona sabiedrības veselības darba plānošanā, realizēt veselības veicināšanas aktivitātes, kā arī šajā darbā sadarboties ar reģionālajām pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām. Koordinatoru darbu apmaksā valsts, bet darba vietu un citu nepieciešamo atbalstu nodrošina pašvaldības. Esošie koordinatori šobrīd pārrauga veselības veicināšanas aktivitātes arī citos novados. Tikšanās laikā tika uzsvērts, ka tā ir laba valsts un pašvaldības sadarbības pieredze, jo šādu speciālistu darbs uz vietas pašvaldībās sniedz nozīmīgu ieguldījumu iedzīvotāju izpratnes veidošanai par veselīgu dzīvesveidu. Turpmāk plānots koordinatorus piesaistīt tieši Veselības ministrijai, nevis Veselības inspekcijai, kā tas bija līdz šim, un paplašināt koordinatoru darba pilnvaras, skaidri nosakot veicamos pasākumus un sasniedzamos rezultātus.

Veselības ministrs Juris Bārzdiņš: “Gan valsts, gan pašvaldību sadarbībai jābūt vērstai uz kopīga mērķa – garāka un kvalitatīvāka iedzīvotāju mūža – sasniegšanu, kas panākams, visos līmeņos mainot izpratni par veselīgu dzīvesveidu. Vēlos uzsvērt, ka veselīga dzīvesveida aktualizēšana sabiedrībā absolūti nemaina un nemazina valsts lomu veselības aprūpes un ārstniecības nodrošināšanā, bet ir ļoti svarīgs priekšnosacījums, lai slimības pēc iespējas attālinātu. Sabiedrības veselības jautājumi visbiežāk nav resursu ietilpīgi, nepieciešama tikai izpratne un vēlme darboties. Uzskatu, ka nākotnē tieši pašvaldību loma sabiedrības veselības nodrošināšanā pieaugs un mēs kopā ar reģionālo veselības veicināšanas koordinētāju palīdzību šo darbu varam veikt mērķtiecīgi un efektīvi.”

Veselības ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!