• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2010. gada 11. novembra saistošie noteikumi Nr. 36 "Par īpašumiem, kurus neņem vērā, nosakot ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2010., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223353

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.37

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2008.gada 24.jūlija saistošajos noteikumos Nr.8 "Sociālās palīdzības pabalsti un to piešķiršanas kārtība Jēkabpils pilsētā"

Vēl šajā numurā

28.12.2010., Nr. 204

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 36

Pieņemts: 11.11.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.36

Jēkabpilī 2010.gada 11.novembrī
(11.11.2010. domes sēdes lēmums Nr.543, prot. Nr.23, 2.§)

Par īpašumiem, kurus neņem vērā, nosakot ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma “Par pašvaldībām”
14.panta otro daļu un Ministru kabineta 30.03.2010.
noteikumu Nr.299 “Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi
dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu” 19.3.apakšpunktu

1. Saistošie noteikumi nosaka kritērijus, kad, novērtējot ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas (turpmāk tekstā – ģimenes (personas)) atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam, tās īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošā zeme, mežs un ēkas nav uzskatāmas par īpašumu.

2. Par īpašumu papildus Ministru kabineta noteikumos par ģimenes (personas) atzīšanu par trūcīgu noteiktajiem neuzskata:

2.1. nekustamo īpašumu vai tā daļu, kurai saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājumu klasifikāciju ir noteikts lietošanas tiesību apgrūtinājums un tas ir reģistrēts Zemesgrāmatā;

2.2. zemi un/vai mežu, kura kadastrālā vērtība nepārsniedz 1500 latus;

2.3. ēkas, kuras netiek klasificētas kā dzīvojamās ēkas, kurās nav dzīvojamo telpu (pastāvīgai vai sezonas rakstura dzīvošanai) un kuras ir funkcionāli piederīgas dzīvojamajai ēkai (pirts, klēts, nojume, siltumnīca, ēka dārza inventāra, materiālu un sadzīves priekšmetu glabāšanai u.tml.).

3. Nosakot īpašuma kadastrālo vērtību, tiek izmantota Valsts zemes dienesta īpašuma kadastra izziņa.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs



 

Saistošo noteikumu projekta
“Par īpašumiem, kurus neņem vērā, nosakot ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam” paskaidrojuma raksts

I. Normatīvā akta projekta izstrādes nepieciešamība

1. Pamatojums Saistošo noteikumu “Par īpašumiem, kurus neņem vērā, nosakot ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam” projekts izstrādāts, pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 14.panta otro daļu un Ministru kabineta 30.03.2010. noteikumu Nr.299 “Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu” 19.3.apakšpunktu.
2. Pašreizējā situācija un problēmas 1. Kārtību, kādā ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona atzīstama par trūcīgu nosaka Ministru kabineta 30.03.2010. noteikumi Nr.299 “Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu”. Atbilstoši šo noteikumu 19.3.apakšpunktam pašvaldība saistošajos noteikumos nosaka kritērijus, kad, nosakot ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam, zeme, mežs un ēkas nav uzskatāmas par īpašumu. Līdz šim Jēkabpils pilsētas pašvaldībā šādi kritēriji nav noteikti.

2. Ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atbilstība maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam izvērtēšana tiek veikta, pamatojoties uz Jēkabpils pilsētas pašvaldības 18.09.2008. saistošajiem noteikumiem Nr.15 “Kārtība, kādā ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona atzīstama par maznodrošinātu Jēkabpils pilsētā”, ņemot par pamatu Ministru kabineta 30.03.2010. noteikumos Nr.299 “Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu” noteiktos kritērijus ģimenes (personas) ienākumu un materiālā stāvokļa novērtēšanai. Līdz ar to, lai arī turpmāk nodrošinātu vienlīdzīgu palīdzības pieprasītāju ienākumu un materiālā stāvokļa novērtēšanu, saistošajos noteikumos ir nepieciešams noteikt Ministru kabineta 30.03.2010. noteikumu Nr.299 “Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu” 19.3.apakšpunktā paredzētos kritērijus arī attiecībā uz ģimenes (personas) atbilstības maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam izvērtēšanas kārtību.

3. Normatīvā akta projekta būtība Saistošo noteikumu projekts paredz ieviest papildus ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas ienākumu un materiālā stāvokļa izvērtēšanas nosacījumus, nosakot, ka par īpašumu papildus Ministru kabineta noteikumos par ģimenes (personas) atzīšanu par trūcīgu noteiktajiem neuzskata nekustamo īpašumu vai tā daļu, kurai saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājumu klasifikāciju ir noteikts lietošanas tiesību apgrūtinājums un tas ir reģistrēts Zemesgrāmatā; zemi un/vai mežu, kura kadastrālā vērtība nepārsniedz 1500 latus; ēkas, kuras netiek klasificētas kā dzīvojamās ēkas, kurās nav dzīvojamo telpu. Īpašuma kadastrālā vērtība nosakāma, pamatojoties uz Valsts zemes dienesta izsniegtu īpašuma kadastra izziņu.

 

II. Normatīvā akta projekta ietekme uz sabiedrību

1. Sabiedrības mērķgrupa Fiziskas personas, kuras Jēkabpils pilsētas pašvaldībā deklarējušas savu pamata dzīvesvietu.
2. Ietekme uz uzņēmējsabiedrības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms
3. Administratīvās procedūras raksturojums Administratīvās procedūras netiek mainītas.

 

III. Normatīvā akta projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu

1. Finansiālā ietekme Ietekme uz pašvaldības budžetu nav prognozējama.
2. Cita informācija Nav

 

IV. Kā tiks nodrošināta normatīvā akta izpilde

1. Kā tiks nodrošināta normatīvā akta izpilde no pašvaldības puses – vai tiek radītas jaunas institūcijas vai paplašinātas esošo institūciju funkcijas Jaunas institūcijas netiks radītas un esošo institūciju funkcijas netiks paplašinātas.
2. Kā sabiedrība tiks informēta par normatīvā akta ieviešanu Normatīvais akts tiks publicēts laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas mājas lapā internetā un pašvaldības mājas lapā internetā.

 

V. Kādas konsultācijas notikušas, sagatavojot normatīvā akta projektu

1.

Ar kādiem sabiedrības pārstāvjiem konsultācijas ir notikušas Konsultācijas nav notikušas.

2.

Kāds konsultāciju veids ir izmantots Nav

3.

Cita informācija Nav

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!