• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par START līguma ratifikāciju ASV Senātā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2010., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223393

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

28.12.2010., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par START līguma ratifikāciju ASV Senātā

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis atzinīgi vērtē jaunā Stratēģisko ieroču samazināšanas līguma (START) ratifikāciju ASV Senātā 22.decembrī, cerot, ka drīz sekos līguma ratifikācija arī Krievijā.

Ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis uzsver, ka ASV Senāta balsojums par jaunā START līguma ratifikāciju ir būtisks ieguldījums gan iesaistīto pušu, ASV un Krievijas, attiecībās, gan arī globālās ieroču kontroles, atbruņošanās un ieroču neizplatīšanas darba kārtības stiprināšanā un mērķu sasniegšanā. Stratēģisko kodolieroču samazināšana un ierobežojumi, kā arī to pārbaužu mehānisms abu valstu starpā ir svarīgs signāls drošībai arī Eiropā.

“Uzskatu, ka ASV un Krievijas sadarbība stratēģisko kodolieroču jomā veicinās tādu svarīgu jautājumu risināšanu kā, piemēram, taktisko kodolieroču samazināšanas iespējas,” atzīmē ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis. 

2010.gada 8.aprīlī ASV un Krievija parakstīja jaunu divpusēju stratēģisko kodolieroču samazināšanas līgumu, kas nosaka izvietoto kodolgalviņu samazināšanu katrā pusē līdz 1500, kā arī paredz savstarpēju pārbaužu un datu apmaiņas mehānismu.  

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļaa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!