• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Inčukalna sērskābā gudrona dīķu attīrīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2010., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223396

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par finansējuma pārdali zivsaimniecības attīstības veicināšanai

Vēl šajā numurā

28.12.2010., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Inčukalna sērskābā gudrona dīķu attīrīšanu

Eiropas Komisija ir apstiprinājusi Latvijas iesniegto Eiropas Savienības (ES) fondu lielo vides projektu par vēsturiski piesārņoto vietu – Inčukalna sērskābā gudrona dīķu – attīrīšanas jeb sanācijas darbiem par 20,3 miljoniem latu.

No projekta kopējām izmaksām valsts budžeta finansējums ir aptuveni 6,1 miljons latu jeb 30%, bet Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums (ERAF) ap 14,2 miljoniem latu.

Projekts paredz divu objektu – Dienvidu un Ziemeļu sērskābā gudrona dīķu – attīrīšanu Inčukalna pagasta teritorijā. Projektā plānots uzlabot gruntsūdens, virszemes ūdens, kā arī augsnes un grunts kvalitāti bīstamo atkritumu izgāztuves tuvējā apkārtnē. Tādējādi tiks mazināta piesārņotās teritorijas ietekme uz apkārtējo vidi, tiks mazināti draudi cilvēku veselībai un teritorija tiks atjaunota ekonomiskajā apritē, jo to varēs izmantot mežsaimniecībai.

Neveicot šādus attīrīšanas pasākumus Inčukalna sērskābā gudrona dīķos, piesārņojuma teritorija turpinās paplašināties un 65 gados piesārņotie ūdeņi spēs sasniegt Gaujas upi. Tādējādi šā projekta īstenošana dos pozitīvu efektu vides sakārtošanai un apkārtējās infrastruktūras kvalitātes uzlabošanai.

Latvija šobrīd ir vienīgā no visām ES dalībvalstīm, kas EK apstiprināšanai iesniegusi visus plānotos 2007.–2013.gada plānošanas perioda lielos Kohēzijas fonda projektu iesniegumus – sešus satiksmes nozarē un vienu vides nozarē.

No septiņiem EK iesniegtajiem projektiem EK šobrīd ir apstiprinājusi četrus projektu iesniegumus – par autoceļa E22 posma Ludza–Terehova būvniecību, autoceļa E22 posma Rīga (Tīnūži)–Koknese būvniecību, kā arī projektu par otrā sliežu ceļa būvniecību Skrīveri–Krustpils un jau minēto Inčukalna dīķu projektu.

Savukārt par projekta iesniegumu, kas paredz Rīgas dzelzceļa pasažieru pārvadājumu sistēmas modernizāciju, no EK ir saņemts pozitīvs vērtējums un drīzumā gaidāms apstiprinājums. Bet apstiprinājumi par lidostas “Rīga” infrastruktūras attīstību un infrastruktūras attīstību Krievu salā no EK gaidāmi nākamajā gadā.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!