• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par tiešsaistes apspriešanos vides jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2010., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223405

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

28.12.2010., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par tiešsaistes apspriešanos vides jomā

Eiropas Komisija ir sākusi divas tiešsaistes apspriešanās vides jomā. Pirmā apspriešanās ir par nākamo videi paredzēto finanšu instrumentu, kurš nāks LIFE+ instrumenta vietā pēc tā termiņa beigām 2013.gada beigās. Otrā ir par ES aizsargājamo teritoriju tīkla Natura 2000 finansēšanu. Abas apspriešanās notiks līdz 2011.gada februāra vidum.

Attiecībā uz LIFE+ programmu tiek gaidīti viedokļi par tās mērķiem, prioritātēm un atbalsta veidiem. Apspriešanās tiešsaistē ir daļa no plašākas sabiedriskās apspriešanās, un Komisija izmantos rezultātus, lai formulētu priekšlikumu par jaunu instrumentu. Jo īpaši gaidīts ir valsts, reģionu un vietējo pārvaldes iestāžu, vidē ieinteresēto personu, privātā sektora un plašas sabiedrības pienesums. Apspriešanās ietver 19 jautājumus, kas pieejami sešās Eiropas Savienības valodās. Apspriešanās ir atvērta līdz 15.februārim un pieejama sešās valodās (angļu, franču, spāņu, itāļu, vācu un poļu). LIFE ietvaros kopš 1992.gada vides aizsardzībā ir ieguldīti vairāk nekā divi miljardi eiro.

Otrās apspriešanās rezultāti, kas attiecas uz Natura 2000 finansēšanu, tiks iekļauti 2011.gada vasarā plānotajā paziņojumā, kurā novērtēs pašreizējo tīkla finansēšanas pieeju. Apspriešanās noskaidro, vai līdz šim izmantotā pieeja ir bijusi piemērota tīkla efektīvai īstenošanai, un meklē veidus, kā tagad veicināt panākumus. Apspriešanās cenšas noskaidrot pārvaldes iestāžu, privātā sektora, vidē ieinteresēto personu un ieinteresēto iedzīvotāju viedokli. Tajā ietverti 10 jautājumi, bet ir gaidītas arī izvērstas atbildes un komentāri. Natura 2000, kas ir Eiropas Savienības bioloģiskās daudzveidības politikas stūrakmens, ir pasaulē lielākais aizsargājamo teritoriju tīkls. Tas aptver gandrīz 18% no Eiropas Savienības sauszemes platības. Apspriešanās, kura ir pieejama sešās valodās, tiks slēgta 2011.gada 17.februārī.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!