• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām traumpunktu finansēšanas kārtībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2010., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Par iecerētajām izmaiņām veselības aprūpē

Vēl šajā numurā

30.12.2010., Nr. 206

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām traumpunktu finansēšanas kārtībā

“Traumpunktu finansēšanas kārtības izmaiņas neietekmēs iedzīvotāju iespējas saņemt valsts apmaksātu medicīnisko palīdzību – tā tiks nodrošināta tajā pašā ārstniecības iestādē dienas stacionārā vai pie ambulatorā speciālista. Palīdzības saņemšanai iedzīvotājiem būs jāmaksā valsts noteiktā pacienta iemaksa,” norāda veselības ministrs Juris Bārzdiņš. “Aicinu ārstniecības iestāžu vadību nemaldināt sabiedrību, bet neskaidrību gadījumā par līgumu nosacījumiem vērsties Veselības norēķinu centrā. Iedzīvotājiem, kuri vēršas pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības, tiek nodrošināta valsts apmaksāta aprūpe, par ko jāmaksā pacienta iemaksa. Ārstniecības iestādes nedrīkst to traktēt kā maksas pakalpojumu.” Pacienta iemaksas nav jāmaksā iedzīvotāju grupām, kas ir no tām atbrīvotas. Pacienta iemaksa pie ambulatorā speciālista ir 3 lati, pacienta iemaksa dienas stacionārā ir 5 lati.

Analizējot traumpunktu darbības rezultātus, tika konstatēts, ka dienas laikā, kad ir pieejama palīdzība pie ģimenes ārstiem, ārstiem speciālistiem un dienas stacionārā, traumpunkta darbība nav lietderīga, savukārt darba dienu vakaros, brīvdienās un svētku dienās pacientiem būtu jānodrošina nepieciešamā medicīniskā aprūpe traumpunktos. Lai racionāli izmantotu veselības aprūpei piešķirto finansējumu un nedublētu vienā ārstniecības iestādē pieejamo medicīnisko aprūpi, no 2011.gada traumpunktu darbība tiks organizēta darba dienās no pulksten 18 līdz 8 un brīvdienās un svētku dienās 24 stundas diennaktī. Par pacientiem, kuri būs vērsušies pie ārstiem speciālistiem vai dienas stacionārā neatliekamās medicīniskās palīdzības saņemšanai, ārstniecības iestādei tiks samaksāts.

Tāpat Ministru kabineta noteikumu grozījumos noteikts, ka fiksētā mēneša samaksa traumpunkta darbības nodrošināšanai tiks piešķirta atbilstoši pacientu skaitam – līdz 3499 pacientiem tiks apmaksātas 3,25 ārstu slodzes (dežūrēs viens speciālists), virs 3500 pacientiem tiks apmaksātas 6,5 slodzes (dežūrēs divi speciālisti).

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!