• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par iecerētajām izmaiņām veselības aprūpē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2010., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223682

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

30.12.2010., Nr. 206

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par iecerētajām izmaiņām veselības aprūpē

29.decembrī veselības ministrs Juris Bārzdiņš un Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš tikās ar Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas (TOS) kolektīvu, lai skaidrotu iecerētās izmaiņas veselības aprūpes organizēšanā, kas paredz no 2011.gada 1.jūlija slimnīcā palielināt plānveida sniedzamās palīdzības apjomu, vienlaikus par 130 tūkstošiem latu samazinot finansējumu neatliekamās palīdzības nodrošināšanai uzņemšanas nodaļā. Tādējādi no otrā pusgada turpinātos neatliekamās palīdzības, t.sk. traumatoloģiskās palīdzības, apjoma palielināšana Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) jaunizveidotajās telpās. Bet TOS vairāk līdzekļus būs iespējams novirzīt plānveida traumatoloģiskās palīdzības, it īpaši lielo locītavu endoprotezēšanas operāciju veikšanai, kas tik akūti nepieciešama rindā uz operāciju gaidošajiem pacientiem.

Veselības ministrs J.Bārzdiņš atzīst, ka nozarē līdz šim veiktās reformas nekad nav noritējušas viegli un nepietiekama iepriekšēja diskusija ar visām ieinteresētajām pusēm (laika un resursu trūkuma dēļ) ir galvenais iemesls, kāpēc jebkuras izmaiņas tiek uztvertas tik saasināti. Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka papildu finansējums, ko šā gada beigās saņēma visas neatliekamās palīdzības slimnīcas un arī TOS (konkrēti 567 tūkstošus latu), kā arī veiktās reformas veselības aprūpes nozarē nodrošina plānveida ķirurģiskās palīdzības atjaunošanos, kas nebija pieejama pusotru gadu.

Tomēr, ņemot vērā finanšu situāciju valstī un arī veselības aprūpes nozarē, bez turpmākām izmaiņām pakalpojumu sniegšanas struktūrā, kas iecerētas 2011.gada otrajā pusē, atkal būs jāatgriežas tikai pie neatliekamās palīdzības nodrošināšanas.

Turpmāko trīs mēnešu laikā Veselības ministrija sadarbībā ar TOS kā vadošo speciālistu centru valstī, profesionālajām asociācijām un universitātes slimnīcām izstrādās plānu, kā tiks organizēta neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana traumu gadījumos 2011.gada otrajā pusgadā, kā arī traumatoloģijas un ortopēdijas pakalpojumu nodrošināšanā valstī ilgtermiņā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!