• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2011.gada 3.janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2011., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223751

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru kabineta darbu 2010.gadā

Vēl šajā numurā

04.01.2011., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2011.gada 3.janvārī

IeM: Par atbalsta sniegšanu AS “Latvenergo” elektroapgādes problēmu risināšanā visā Latvijas teritorijā

3.janvārī Ministru kabineta komiteja atbalstīja Iekšlietu ministrijas iniciatīvu turpināt sniegt atbalstu AS “Latvenergo” elektroapgādes problēmu risināšanā visā Latvijas teritorijā. Atbalstu turpinās sniegt Valsts robežsardze (VRS) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kopš gada nogales no VRS darbiniekiem elektrolīniju atjaunošanas darbos papildus tikuši nodarbināti 36 cilvēki, nostrādātas 409 stundas, kā arī izmantota robežsardzes tehnika – 20 sniega motocikli un 20 automašīnas.

3.janvārī VRS turpina atbalstu, izmantojot 15 sniega motociklus. Savukārt VUGD sniedzis savu palīdzību, palīdzot atbrīvot elektrolīnijas no kritušajiem kokiem, un šāda veida izbraukumos dienesta darbinieki devušies jau 53 reizes. VUGD darbinieki palīdzējuši arī bez elektrības palikušajai Līvānu pilsētai, nogādājot tai ģeneratorus saimnieciskās darbības nodrošināšanai.

VUGD priekšnieka vietnieks Aldis Lieljuksis informē, ka elektroenerģijas padeves traucējumu novēršanā strādā arī 11 bruņu transportieri no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kā arī AS “Latvenergo” noorganizēts helikopters no Somijas, kurš no gaisa zāģēs noliekušos koku zarus.

Lielākās problēmas joprojām sagādā neiztīrītie ceļi, tāpēc pašvaldības tiek atkārtoti aicinātas mobilizēt savus resursus ceļu attīrīšanai. Aktualizējusies arī problēma ar traucētās elektropiegādes rezultātā radītiem mobilo sakaru traucējumiem.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ir izteikusi pateicību VRS un VUGD darbiniekiem par darbu svētkos, sniedzot palīdzību AS “Latvenergo” elektroapgādes problēmu novēršanā. Amatpersonām, kuras glābšanas darbos tika iesaistītas ārpus dienesta laika, atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam tiks samaksāts par virsstundu darbu.



 

IeM: Par narkotisko un psihotropo vielu un to atkarības izplatības ierobežošanas un kontroles pamatnostādnēm 2011.–2017.gadam

3.janvārī Ministru kabineta komitejā (MKK) atbalstītas Iekšlietu ministrijas (IeM) izstrādātās “Narkotisko un psihotropo vielu un to atkarības izplatības ierobežošanas un kontroles pamatnostādnes 2011.–2017.gadam” (pamatnostādnes), kas tiks virzītas pieņemšanai Ministru kabinetā (MK).

Pamatnostādnes ir vidēja termiņa politikas plānošanas dokuments, kurā ietverti pasākumi, lai nodrošinātu plānotas valsts rīcībpolitikas ieviešanas turpināšanu nelegālo narkotisko un psihotropo vielu un to atkarības izplatības mazināšanā un kontrolē.

Pamatnostādņu mērķi ir samazināt nelegālo narkotisko un psihotropo vielu pieejamību, to lietošanas akceptējamību sabiedrībā un to lietošanas nodarīto kaitējumu sabiedrībai, uzlabojot narkomāniem sniegto veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un efektivitāti.

Pamatnostādnēs definēto mērķu sasniegšanai izvirzīti trīs pamata rīcības virzieni: narkomānijas un narkotiku lietošanas profilakse, narkoloģisko pacientu un narkotiku lietotāju veselības aprūpe un narkotiku piedāvājuma samazināšana, savukārt minētajos rīcības virzienos paredzēto aktivitāšu koordinācijai un ieviešanas uzraudzībai paredzēta politikas koordinācija, informācijas apkopošana un analīze.

Izskatot sabiedrisko organizāciju piedāvātos priekšlikumus narkomānijas un narkotiku lietošanas profilakses jomā, MKK panākta vienošanās, ka Veselības ministrija (VM) un IeM izstrādās un iesniegs MK precizējumus pamatnostādnēs, kas paredz VM uzdevumu kārtējā gada budžeta prioritāšu izstrādes ietvaros katru gadu kopīgi ar narkotiku profilakses jomā iesaistītajām sabiedriskajām organizācijām izskatīt un izvērtēt valsts finansējuma piešķiršanu līdzfinansējuma segšanai narkotiku atkarības profilakses jomā īstenotajiem starptautiskajiem projektiem.

Pamatnostādņu īstenošanā iesaistītās institūcijas ir noteikušas nepieciešamību pēc papildu budžeta līdzekļiem 2013.gadā – 475 561 lata, 2014.gadā – 325 570 latiem, 2015.gadā – 365 570 latiem, 2016.gadā – 325 570 latiem un 2017.gadā – 10 970 latiem.

Atbilstoši institūciju kompetencei veicamie pasākumi paredz sagatavot grozījumus normatīvajos aktos vai izstrādāt politikas plānošanas dokumentus, kuru projektos tiks iekļauts arī attiecīgo aktivitāšu finansiālās ietekmes izvērtējums. Jautājums par programmas īstenošanai nepieciešamo papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu 2013.gadā un turpmākajos gados izskatāms kopā ar visu ministriju vidējā termiņa budžeta prioritāšu pieteikumiem.

Iekšlietu ministrijas
Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!