• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 30.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2011., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223753

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apņēmības pilniem strādāt, lai dzīve kļūtu labāka un domas gaišākas

Vēl šajā numurā

04.01.2011., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 30.decembrī

FM: Par jaunu kontu lietošanas un maksājumu izpildes kārtību Valsts kasē

Valsts sekretāru sanāksmē 30.decembrī ir izsludināts saskaņošanai Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts par kontu lietošanas un maksājumu izpildes kārtību Valsts kasē. Tas nosaka vienotu kārtību, kādā klienti atver un lieto kontus Valsts kasē, kā arī iesniedz un Valsts kase izpilda maksājumus no atvērtajiem kontiem.

Noteikumu projekts, salīdzinot ar pašlaik spēkā esošo regulējumu, ir papildināts ar SEPA (Single Euro Payments Area) maksājumu un maksājumu atsaukumu apstrādes procesu. Tāpat definēta kārtība, kādā trešās personas, kuras ir saņēmušas konta turētāja atļauju, piekļūst konta informācijai, izmantojot eKasi, precizētas procedūras saistībā ar eKases autentifikācijas rīku izsniegšanu, bloķēšanu un darbības atjaunošanu.

Tiek ieviesta procedūra darījumu pārgrāmatošanas un klasifikācijas kodu labošanas pieteikumu iesniegšanai, izmantojot eKasi, kā arī precizētas kontu atvēršanas, parakstu tiesību noformēšanas, maksājuma rīkojumu, pieteikumu un iesniegumu uzraudzības un izpildes Valsts kasē un maksājumu datu savstarpējās salīdzināšanas procedūras.

Noteikumu projektā reglamentētā maksājumu, iesniegumu un pieteikumu iesniegšanas kārtība paredz maksimāli izmantot informācijas iesniegšanu un datu apmaiņu elektroniskā veidā. Valsts kases kontu apkalpošanas pakalpojumu sniegšana klātienē ir paredzēta tikai kā izņēmuma gadījums tehnisku problēmu situācijās vai gadījumos, kad elektroniska informācijas apmaiņa tehniski vai procedurāli nav iespējama.

Noteikumu projekts attiecināms uz visām valsts budžeta iestādēm, budžeta finansētām institūcijām, no budžeta nefinansētām iestādēm, valsts kapitālsabiedrībām, kurās ieguldīta valsts kapitāla daļa un kurām Valsts kasē ir atvērti konti.

Paredzēts, ka noteikumu projekts pēc tā pieņemšanas MK aizstās pašlaik spēkā esošos MK 2009.gada 22.decembra noteikumus Nr.1637 “Kontu lietošanas un maksājumu izpildes kārtība Valsts kasē”.

Finanšu ministrijas
Komunikācijas nodaļa



 

IeM: Par Personu apliecinošu dokumentu likumprojektu

30.decembrī valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Iekšlietu ministrijas sagatavotais Personu apliecinošu dokumentu likuma projekts.

Saskaņā ar Ministru kabinetā apstiprināto Elektronisko identifikācijas karšu koncepciju pašreiz spēkā esošais Personu apliecinošu dokumentu likums ir papildināts ar normām, kas attiecināmas uz elektroniskajām identifikācijas kartēm – to izsniegšanu un lietošanu.

Likumprojektā noteikts, ka Latvijā tiks izsniegtas sešu veidu identifikācijas kartes jeb personas apliecības: pilsoņa personas apliecība, Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices Konfederācijas pilsoņa personas apliecība, ES pastāvīgā iedzīvotāja personas apliecība, trešās valsts pilsoņa personas apliecība, nepilsoņa personas apliecība un nerezidenta personas apliecība.

Likumprojektā noteikts, ka ES dalībvalstu iedzīvotāju un trešo valstu pilsoņu personas apliecības ir vienlaikus arī uzturēšanās atļaujas, tādējādi vairs nebūs nepieciešamas attiecīgi speciālās ielīmes pasēs vai A5 formāta reģistrācijas apliecības, kā tas ir šobrīd.

Tāpat kā līdz šim Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem, sasniedzot 15 gadu vecumu, būs obligāti jāsaņem personu apliecinošs dokuments, taču turpmāk katrs pats varēs izvēlēties, kādu dokumentu saņemt – identifikācijas karti, pasi vai abus šos dokumentus.

Tas pats attieksies uz gadījumiem, kad personai būs beidzies iepriekšējā dokumenta derīguma termiņš vai tā vēlēsies saņemt jaunu dokumentu cita iemesla dēļ – persona varēs izvēlēties personas apliecību, pasi vai abus dokumentus. Personai varēs vienlaikus būt viena derīga pase un viena derīga personas apliecība.

Projektā saglabātas pašlaik likumā esošās normas, kas nosaka personu apliecinoša dokumenta vai pagaidu dokumenta turētāja pienākumus, dokumentu nodošanas un izņemšanas kārtību, kā arī gadījumus, kad minētie dokumenti kļūst lietošanai nederīgi.

Attiecībā uz pasēm projektā saglabātas līdzšinējās normas.

Likumprojekts vēl jāsaskaņo ar Valsts kanceleju un citām institūcijām, bet spēkā tas varētu stāties 2011.gada pirmajā pusē – pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā un Saeimā.

Iekšlietu ministrijas
Administratīvais departaments



 

IZM: Par valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanu Bauskas 1.vidusskolai

Bauskas 1.vidusskolai ar 2011.gada 1.septembri plānots piešķirt valsts ģimnāzijas statusu – to paredz 30.decembrī valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotais Ministru kabineta (MK) rīkojuma projekts “Par valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanu Bauskas 1.vidusskolai”.

Bauskas 1.vidusskola īsteno četras vispārējās vidējās izglītības programmas: vispārizglītojošā virziena; matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena; humanitārā un sociālā virziena un profesionāli orientēta virziena izglītības programmas, kā arī pamatizglītības programmu. Vidusskolā kopā mācās 797 skolēni, no tiem 10.–12.klasē – 289 skolēni. 2008./2009.mācību gadā – 75,3 procentiem skolēnu, bet 2009./2010.mācību gadā – 75,9 procentiem skolēnu mācību sasniegumu novērtējums centralizētajos eksāmenos ģimnāzijā atbilda A, B un C līmenim.

Bauskas 1.vidusskola veic pedagogu tālākizglītības centra un reģionālā metodiskā centra funkcijas, vairāki vidusskolas pedagogi ir novada mācību priekšmetu metodisko apvienību vadītāji, skolā regulāri notiek semināri, tālākizglītības kursi, metodiskās dienas Bauskas un citu novadu pedagogiem. Bauskas 1.vidusskolas pedagogu skaitā ir mācību līdzekļu autori, skolas informācijas centrā ir pieejams plašs metodiskās literatūras klāsts. Skola ir novada metodiskā atbalsta centrs Eiropas Sociālā fonda projekta “Dabaszinātnes un matemātika” ieviešanā 7.–9.klasei.

Kritērijus un kārtību, kādā tiek piešķirts valsts ģimnāzijas statuss, reglamentē MK 2001.gada 20.marta noteikumi Nr.129 “Ģimnāzijas un valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanas un anulēšanas kārtība un kritēriji”. Pašlaik Latvijā ir 24 valsts ģimnāzijas. Tajās mācās apmēram 10% 10.–12.klašu spējīgāko skolēnu, un tās ir viens no būtiskiem valsts pasākumiem talantīgo un spējīgo skolēnu atbalstam.

30.decembrī valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais MK rīkojuma projekts “Par valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanu Bauskas 1.vidusskolai” pēc saskaņošanas tiks virzīts apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!