• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rīcību elektrolīniju bojājumu ātrākai novēršanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2011., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223817

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par skolu apmeklējumu ārkārtas situāciju gadījumos

Vēl šajā numurā

05.01.2011., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par rīcību elektrolīniju bojājumu ātrākai novēršanai

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 4.janvārī tikās ar vairākiem Latgales pašvaldību vadītājiem un pārrunāja situāciju reģionā, kurā konstatēti būtiskākie elektroenerģijas piegādes bojājumi. Pēc tikšanās ministrs uzsvēra: “Krīzes un ārkārtas situācijās svarīgākais ir nodrošināt informācijas pieejamību iedzīvotājiem un atbildīgo dienestu operatīvu rīcību situācijas novēršanai, un šie arī ir galvenie punkti, par ko šodien tika panāktas vienošanās.”

A.Kampara, AS “Latvenergo” un AS “Sadales tīkls” vadības, kā arī Daugavpils pilsētas un novada, Rēzeknes, Ludzas, Līvānu un Ilūkstes pašvaldību vadītāju tikšanās laikā 4.janvārī tika panākta vienošanās, ka šobrīd ir jāmobilizē visi spēki, lai pēc iespējas ātrāk novērstu elektrolīniju bojājumus un atjaunotu elektrības piegādi iedzīvotājiem. Tāpēc, visticamāk, jau 5.janvārī kopā ar AS “Latvenergo” brigādēm uz elektrolīniju bojājumu vietām dosies arī mežizstrādātāju brigādes, kas būs nozīmīgs papildspēks un ļaus ātrāk novērst radušos bojājumus.

Tāpat AS “Latvenergo” un pašvaldību vadītāji vienojās par operatīvu un regulāru informācijas apmaiņu reizi dienā, lai pašvaldībām būtu pieejama informācija par bojājumu novēršanas gaitu un tās to varētu izplatīt saviem iedzīvotājiem.

Vienlaikus tikšanās laikā A.Kampars apņēmās operatīvi rast risinājumu un grozīt vai precizēt normatīvos aktus par koku izciršanas kārtību pie elektrolīnijām un darba drošības noteikumu ievērošanu.

Elīna Bīviņa,
ekonomikas ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!