• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par skolu apmeklējumu ārkārtas situāciju gadījumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2011., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223818

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 4.janvārī

Vēl šajā numurā

05.01.2011., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par skolu apmeklējumu ārkārtas situāciju gadījumos

Atsaucoties uz 3.janvāra Ministru kabineta komitejas sēdē lemto, izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks parakstījis informatīvu vēstuli pašvaldību izglītības pārvaldēm un izglītības speciālistiem, profesionālās izglītības iestāžu direktoriem, vispārējās izglītības un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu vadītājiem (kopija – Kultūras ministrijai) par izglītības iestāžu apmeklēšanu elektroenerģijas piegādes traucējumu dēļ un neparedzētu dabas apstākļu gadījumos. Vēstulē teikts, ka 2011.gada 3.janvāra Ministru kabineta komitejas sēdē tika skatīts jautājums par elektroenerģijas piegādes traucējumiem Latvijā un AS “Sadales tīkls” informēja valdību, ka 2011.gada 1.janvārī ir izsludināta ārkārtas situācija sadales elektriskajos tīklos. AS “Sadales tīkls” vadība un speciālisti turpina darbu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu elektroapgādi saviem klientiem, un dara visu iespējamo situācijas uzlabošanai.

Tādēļ Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) saskaņā ar MK 2010.gada 2.februāra noteikumiem Nr.96 “Noteikumi par 2010./2011.mācību gada un mācību semestru sākuma un beigu laiku” vērš uzmanību: ja mācību gada laikā iestājas ārkārtējas situācijas, kuras iepriekš nevar paredzēt un kuru dēļ nav iespējams nodrošināt mācību procesu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, izglītības iestādes dibinātājs pēc konkrēto ārkārtas situācijas apstākļu izvērtēšanas ir tiesīgs patstāvīgi pieņemt lēmumu par ziemas brīvdienu pagarināšanu, norādot datumus šo dienu atstrādāšanai.

Šo situāciju lūgts ievērot arī pašvaldību profesionālās ievirzes izglītības iestāžu vadītājiem un profesionālās izglītības iestāžu direktoriem.

Vienlaikus IZM rosina izvērtēt un, ja elektroenerģijas piegādes traucējumu dēļ izglītības iestādes normāls darbs nav iespējams, pieņemt lēmumu pagarināt ziemas brīvdienas.

Savukārt sakarā ar lielo sniega daudzumu pašvaldības tiek aicinātas pievērst īpašu uzmanību transporta nodrošināšanai skolēnu nokļūšanai izglītības iestādē un atpakaļ dzīvesvietā. Tāpat izglītības iestāžu vadītāji un pedagogi ir aicināti pievērst uzmanību audzēkņu drošībai un atkārtoti pārrunāt ar bērniem un jauniešiem drošības jautājumus uz ceļa, kā arī vēlreiz par drošības jautājumiem informēt arī vecākus.

Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!